Sutra se vraća kući

Gasal saopštio lijepe vijesti

Samir Mlaćo
Član Željezničara Hamza Gasal uspješno je operisan u Finskoj.

Gasal je ove polusezone upisao tek sedam nastupa i dodao tri pogotka, a  razlog je neugodna povreda koja ga je odvojila od terena.

Na kraju je odlučeno da otputuje u Finsku gdje je podvrgnut liječenju rupture proksimalne tetive rectusa femorisa lijeve natkoljenice.

Operativni tretman je obavljen u gradu Turku, a iz FK Željezničara su najavili da će Gasal odsustvovati četiri mjeseca.

"Operisan sam, sve je dobro hvala Bogu. Sada mi slijedi mirovanje, pa ću morati koristiti i štake. Sutra se ako Bog da vraćam za Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Gasal za SportSport.ba.

Mladi bh. reprezentativac je posljednji put igrao 31. avgusta u pobjedi na Posušjem, te je od tada izvan terena.

Zbog povreda je propustio duele sa Igmanom, Sobodom, Slogom, Leotarom, Zrinjskim, Širokim, Veležom, Tuzlom City, Borcem i posljednji s Posušjem na Grbavici.

Svakako da će njegov izostanak u drugom dijelu sezone biti problem sa Grbavice koji ionako nemaju širok izbor kada je igrački kadar u pitanju.

Kada su pojačanja u pitanju, sve će ovisiti o finansijskoj situaciju u klubu, a nogometaši su sada na pauzi.

Pojačanja su Željezničaru svakako potrebna, a ponajviše 'škripi' na poziciji lijevog beka, te u napadu, kao i na krilnim pozicijama gdje gotovo svaki meč moraju igrati Santos i Amoah koji su opravdali očekivanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gasalova prednost bila je i ta što ima tek 19 godina, te je bio dodatni bonus za tim s obzirom na pravilo za broj nogometaša 'zaštićenog godišta',  pa je i tu sada nastao problem za Željezničar.

Plavi sa Grbavice polusezonu su završili na četvrtom mjestu, a sa pripremama će startati sredinom januara naredne godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.