Konyaspor slavio na Grbavici, ovacije za Šehića i Hadžiahmetovića

Posljednji meč na Grbavici za 2022. godinu

Konyaspor slavio na Grbavici, ovacije za Šehića i Hadžiahmetovića

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
U prijateljskom meču nogometaši Željezničara i Konyaspora su odmjerili snage, a na kraju je završilo 2:1 za goste koji su pokazali više i zasluženo slavili. 

Gosti su sjajno otvorili meč i zaprijetili preko Ikpeazua, no Muftić sjajno brani. Nakon kornera Ikpeazu ipak matira Muftića.

Konyaspor je dominirao, Željezničar loše ušao u meč, par minuta kasnije brzonogi Santos prijeti, ali ide to pored gola Šehića. Gosti svoju narednu šansu pretvaraju u novi pogodak. Pogodio je Pavičić u 11. minuti.

Domaći se bude, pa preko Hajdarevića devet minuta kasnije uz dosta sreće dolaze do pogotka za slavlje malobrojne publike na Grbavici.

U 30. minuti Mekić je imao sjajnu šansu za Željezničar, no nije bio precizan.

Pet minuta kasnije velika šansa za Konyaspor, Muftić opet brani. Uzraća Santos, no opet nije pogodio.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena velika šansa za goste,  no opet Muftić brani.

U nastavu bez puna prilika, gledaoci su promrzli samo čekali kraj, a u 48. minuti gosti pogađaju prečku preko Dikmena. Stekao se utisak da je lopta prešla liniju, no nije tako mislio glavni sudija.

Treneri su dali šansu svim nogometašima, a posebne ovacije su dobili Šehić i Hadžiahmetović koji su ponovo zaigrali na svojoj Grbavici, ali u dresu protivničke ekipe.

U 75. minuti slobodan udarac za goste, Hodžić je faulirao Buyuksayara, Soner je šutirao, Bender to sjajno brani.

Veliku šansu imao je Diouf za goste nakon greške Hodžića na sredini, no Bender opet brani, ovaj put u situaciji jedan na jedan. Nakon toga šansu je dobio Tarik Karić koji je stao na gol umjesto Bendera, a radi se velikom potencijalu Željezničara koji je nedavno trenirao u kampu slavnog Manchester Uniteda.

Oglasi

Uzvratio je Željezničar, no blokirali su gosti i lopta je otišla u korner. Michalak nakon toga izlazi sam na Karića, ovaj brani i na semaforu je ostalo 1:2.

Prijateljski meč:

FK Željezničar – Konyaspor 1:2

FK Željezničar: Muftić, Galić, Malić, Cocalić, Drina, Hodžić, Hajdarević, Amoah, Mekić, Santos, Križevac.

Konyaspor: Šehić, Subasi, Yazgili, Bytiyqi, Pavičić, Murić, Hadžiahmetović, Demirtas, Oguz, Ikpeazu, Ulgun.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
U sred svjetskog prvenstva i krajem novembra igrat prijateljsku s ne bas atraktivnim rivalom i nije bas bio pametan potez. Otud i ova recenica malobrojna publika.
3 12
Edis_91
Ova Konyaspor u rangu naših premjerligaša
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi