Posljednji meč ove godine na Grbavici: Šehić i Hadžiahmetović protiv 'svog' Željezničara

Navijači najavljuju ispunjenu Grbavicu

Posljednji meč ove godine na Grbavici: Šehić i Hadžiahmetović protiv 'svog' Željezničara

S. Mlaćo

Dok traje Svjetsko prvenstvo u Kataru, pojedini klubovi odigravaju prijateljske utakmice. Tako će biti i danas na Grbavici gdje će se Željezničar od svojih navijača za ovu godinu oprostiti duelom protiv turskog Konyaspora.

Zanimljivo će danas biti od 18 sati  na Grbavici.

U prijateljskom meču FK Žejezničar će ugostiti turski Konyaspor, a za goste će nastupiti bivši članovi kluba sa Grbavice i sadašnji reprezentativci naše zemlje Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović.

Navijači Željezničara najavljuju da će ispuniti Grbavicu i prirediti spektakl za kraj godine, s obzirom da će ovo biti posljednja utakmica Željezničara u ovoj sezoni.

Sinoć je održana i sveča večera te druženje čelnika dva kluba.

Respektabilnu delegaciju Konyaspora od 150 ljudi su između ostalih činili Fatih Özgökçen, predsjednik Konyaspora, Nuh Kaygisiz, potpredsjednik Konyaspora, Ahmet Sorgun, poslanik u Skupštini Turske, Ercan Uslu, generalni sekretar grada Konya i počasni konzul BiH u Kony, Hacı Ahmet Özdemir, poslanik u Skupštini Turske, Adis Alagić, ambasador BiH u Ankari, Muhamed Sorgun, direktor turističke zajednice grada Konya i drugi članovi rukovodstva grada Konye i Konyaspora.

Oglasi

Prisutnim su se obratili predsjednik FK Željezničar, Edis Kovačević, predsjednik Konyaspora, Fatih Özgökçen, te načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović.

Kovačević i Tanović su poželjeli dobrodošlicu gostima iz Konye uz želje da se saradnja između dva kluba podigne na još viši nivo. Fatih Özgökçen je kazao kako se osjećaju kao kod svoje kuće jer BiH za Tursku ima poseban značaj i posebnu važnost, te da Konyaspor ima dobru saradnju sa Željom.

Podsjetimo, Željezničar će polusezonu u Premijer ligi okončati na četvrtom mjestu.

Plavi su osvojili 29 bodova, a navijači su razočarani ostali nakon utakmice sa Posušjem (1:1), kada su pred odlazak na premijerligašku pauzu se nadali važna tri boda.

Novu sezonu Željezničar će otvoriti gostovanjem kod Igmana iz Konjica, a prethodno će u Kupu BiH ugostiti FK Leotar Trebinje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti