Igrači Konyaspora na Grbavicu istrčali u majicama s likom Alije Izetbegovića

Turci cijene lik i djelo rahmetli Izetbegovića

Igrači Konyaspora na Grbavicu istrčali u majicama s likom Alije Izetbegovića

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara večeras na Grbavici igraju prijateljsku utakmicu protiv turskog Konyaspora, a igrači gostujućeg kluba izazvali su dosta pažnje zbog majica u kojima su izašli na zagrijavanje.

Utakmica između Željezničara i Konyaspora počinje u 18 sati, te su igrači oba kluba izašli pola sata pred početak utakmice na zagrijavanje, a u centru pažnje su bili fudbaleri turskog kluba.

Naime, igrači Konyaspora su u zanimljivim majicama izašli na zagrijavanje i izmamili su aplauze s tribina kada su navijači shvatili čiji lik je na njima.

Na majicama u kojima su bili bili igrači turskog kluba je lik rahmetli Alije Izetbegovića, a tu je i zastava Bosne i Hercegovine.

Jasno je da su iz turskog kluba odlučili na ovaj način da pokažu poštovanje prema našoj zemlji, te su uspjeli da izmame ovacije s tribina navijača sarajevskog kluba.

Željezničar će utakmicom protiv Konyaspora da se oprosti od navijača za 2022. godinu, a ponovo će na Grbavici zaigrati na proljeće kada će startati drugi dio sezone u Premijer ligi.

Oglasi

Plavi s Grbavice prvi dio sezone u domaćem prvenstvu zavrišili su na četvrtoj poziciji sa 29 osvojenih bodova.

Željezničar ima deset bodova manje od lidera Zrinjskog i jasno je da će glavni cilj u proljetnom dijelu sezone biti borba za Evropu.

Što se tiče Konyaspora ovaj klub je već nekoliko godina u samom vrhu turskog fudbala i zaista pruža odlične partije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi dio sezone Konyasport je završio na također četvrtoj poziciji u Superligi sa 24 boda i ima samo pet bodova manje u odnosu na lidera Fenerbahče.

Također, treba istaći da u dresu ovog kluba igraju nekadašnji igrači Željezničara, Amir Hadžiahmetović i Ibrahim Šehić, koje će navijači Plavih imati ponovo priliku večeras vidjeti na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

albis
Nije ovo trebalo ni Konyasporu a ni našem Želji.
14 21
user1648586005
Braca Turci!! Kad drugi od zlocinaca prave heroje dodju Turci i podsjete nas da smo glupi, da zaboravljamo nase velikane!!
17 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi