Stvarno neukusno

Francuzi brutalnim komentarom za Mertensa izazvali žestoke reakcije, morali su korigovati tekst

Edmir Škorić

Pod krinkom ironije i sarkazma, francuska nogometna web stranica SoFoot.com komentarisala je loš nastup Belgijaca protiv Hrvatske i rano ispadanje sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Belgijci su odigrali 0:0 protiv Hrvatske u četvrtak navečer i tako su nastup završili već u grupnoj fazi. Prethodno su izabranici Roberta Martineza, koji je nakon meča s Hrvatskom dao ostavku, pobijedili Kanadu i izgubili od Maroka.

U meču protiv Hrvatske imali su svoje šanse, naročito rezervista Romelu Lukaku, ali Domagoj Livaković ostao je prazne mreže.

Francuski nogometni portal SoFoot.com je pretjerao u svom analiziranju duela Belgije i Hrvatske, a naročito u ocjenjivanju Driesa Mertensa, koji je upoređen sa Marcom Dutrouxom. 

“Još jedan mali Belgijac je nestao, ali ovaj put Marc Dutroux nema nikakve veze s tim. Na pauzi zamijenjen Lukakuom, koji nikad nikome nije dao slatkiše.”

Marc Dutroux je belgijski serijski ubojica i silovatelj koji je uhapšen 1986. godine. SoFoot je bio žestoko kritikovan na društvenim mrežama, zbog čega je morao da edituje sporni tekst.

Francuski SoFoot nemilosrdan u ocjeni belgijskih zvijezda

"Možete li još mirno spavati nakon što ste ovako nešto objavili?”, jedan je od brojnih komentara koji su tražili od uredništva da se izvini i da koriguje napisano o napadaču Napolija.

"Ostaje jedan od simbola generacije koja je razočarala cijelu zemlju. Na pauzi ga je zamijenio Lukaku, ali nije prošao puno bolje", pisalo je u ispravljenom tekstu.

Niske ocjene za sve, samo visoka za Thierryja Henryja

Foot je također imao neukusan i pomalo duhovit komentar na igru Timotyha Castagnea, koji je dobio ocjenu 4 (od maksimalnih 10) za nastup protiv Hrvatske.

"Dobro je držati trgovinu čipsom otvorenu u Charleroiju, ali ne možete držati otvorenu bočnu stranu".

Axel Witsel je nedavno potpisao za Marseille, a Foot je njegov nastup ocijenio siromašnom dvicom i sve začinio komentarom: "Nije morao potpisati s Marseilleom da bude eliminiran u grupnoj fazi".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Desetku su dali jedino Thierryju Henryju, francuskoj legendi koja radi u stručnom štabu Belgije.

"Čistka desetka za uspješnu sabotažu. Hvala ti na pruženoj pomoći Titi", stoji na stranici Footba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.