FOTO: EPA

Švicarska ponovo kobna za Srbiju, Kamerun savladao Brazil

Orlovi lete kući!

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoj nastup na Mundijalu u Kataru. Iako su Orlovi došli sa velikim ambicijama na Svjetsko prvenstvo na kraju kući idu kao posljednjeplasirana reprezentacija grupe G sa samo jednim osvojenim bodom.

Nema sumnje da će u Srbiji navijači i javnost biti razočarani, a njihovi ljubimci u trećem kolu grupe G u odlučujućoj utakmici poraženi su od Švicarske sa 2:3 i tako je Švicarska ponovo bila kobna za Srbiju.

Duel Srbije i Švicarske ponudio je totalni sepktakl. Vidjeli smo dosta prilika, preokreta, pet golova.

Povela je Švicarska u 20. minuti sa 0:1 pogotkom Shaqirija. Srbija se brzo vraća u utkamicu, a onda je potpuno preokreće.

U 26. minuti Mitrović pogađa za 1:1, da bi Vlahović lijepim udarcem u 35. minuti pogodio za 1:2.

Švicarska je u ludom poluvremenu uzvratila u finišu kada je Embolo u 44. minuti pogodio za 2:2 i rezultat prvog poluvremena.

Švicarci fenomenalno otvaraju nastavak susreta. Freuler je u 48. minuti iskristio asistenciju Vargasa i pogodio za 2:3.

Do kraja duela bilo je dosta nervoze s obje strane, Srbija je pokušavala doći do pozitivnog rezultata, Švicarska je izdržala i na kraju slavila palsman među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Susret je obilježilo i skandalozno ponašanje selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija kojeg su kamere uhvatile dok psuje protivnicima šiptarske majke, a ponašanje jedne istinske legende kakav je Piksi zgrozila je skoro sve fudbalske zaljubljenike na našim prostorima.

U drugom meču grupe svoj duel su odigrali Kamerun i Brazila.

Brazilci su u ovom meču istrčali u kombinovanom sastavu, a susret je završen rezultatom 1:0 u korist Kameruna.

Na kraju grupe G u konačnici razloga za slavlje imaju Brazilci i Švicarci.

Brazil je završio prvoplasirani u grupi sa šest bodova, Švicarska je drugopalsirana također sa šest bodova, ali Brazil ima bolju gol razliku, Kamerun je osvojio četiri boda, a Srbija jedan bod.

Grupa G, 3. kolo:

Srbija - Švicarska 2:3 (Mitrović 26', Vlahović 35'/Shaqiri 20', Embolo 44', Freuler 48')

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kamerun - Brazil 1:0  (Aboubakar 90+2')

#   Tim     P      N     I    GR     B
1. Brazil     2     0     1    3:1     6
2. Švicarska     2     0     1    4:3     6
3. Kamerun     1     1     1    4:4     4
4. Srbija     0     1     2    5:8     1

U osmini finala Brazil će igrati protiv Južne Koreje, dok će Švicarska odmjeriti snage sa Portugalom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.