Foto: T. Hebib

Golman digao sidro

Sporazumni raskid saradnje: Još jedan odlazak iz Veleža · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Uskoro bi trebao biti potvrđen još jedan odlazak iz Veleža. Kako saznaje SportSport.ba, Marko Jovičić je završio svoju epizodu u braniocu trofeja Kupa Bosne i Hercegovine.

Pola godine prije njegova isteka, dogovoren je sporazumni raskid ugovora između FK Velež i Marka Jovičića.

Uskoro će sve biti i ozvaničeno, te će srbijanski golman biti slobodan u potrazi novog kluba.

Vidjet ćemo da li će ostati u Bosni i Hercegovini gdje mu je Velež do sada bio jedini klub u kojem je nastupao ili će potražiti inostrani angažman.

Dijete je Partizana, a igrao je još za Zarkovo, Teleoptik, Hibernians (Malta), Inđiju i Mostu (Malta).

Njegov odlazak iz Veleža ne treba da čudi, s obzirom na to da je u prvom dijelu sezone dobio samo 90 minuta i to u Kupu gdje je sačuvao svoju mrežu.

S FK Velež svakako će ga zauvijek vezati lijepa uspomena. Osvojio je Kup Bosne i Hercegovine, a u karijeri je još osvajao tri puta Kup Srbije s Partizanom i jednom titulu prvaka Srbije s istim klubom.

Velež su nakon jesenjeg dijela već napustili Samir Radovac i Mehmed Ćosić, a vidjet ćemo da li će biti još odlazaka.

Također, došlo je i do smjene na trenerskoj klupi gdje je Nedim Jusufbegović zamijenio Amara Osima. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon prve polusezone Velež se s 24 boda iz 18 utakmica nalazi na 6. mjestu, devet manje od 3. mjesta koje sigurno vodi u Evropu, a na kojem se nalazi Borac.

Proljetni dio sezone Rođeni će otvoriti gostovanjem kod Tuzla Cityja, no prije toga će u Kupu dočekati Posušje. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.