Alagić jasan: U cilju maksimalne posvećenosti preselio sam se u Mostar za dobrobit svih u klubu

Održana press konferencija

Alagić jasan: U cilju maksimalne posvećenosti preselio sam se u Mostar za dobrobit svih u klubu

E. Oštraković

U prostorijama Fudbalskog kluba Velež održana je press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik kluba Senad Kevelj i novi direktor Sanjin Alagić.

Prisutnima se na početku obratio predsjednik kluba, Senad Kevelj, koji je prvo govorio o novom direktoru kluba, Sanjinu Alagiću.

"Veliko hvala svima koji ste došli. Današnja tema je imenovanje praktično dva prva čovjeka Veleža. Radi se o gospodinu Sanjinu Alagiću, te Nedimu Jusufbegoviću. Kada je riječ o direktoru. Velež nekoliko mjeseci nije imao direktora. Radilo se u okolnostima koje nismo željeli. Odlukom FK Velež i dovođenjem Alagića taj problem je iza nas i nadam se će Velež kao u vrijeme kada je Alagić bio u Sarajevu biti jedan od najorganizovanijih klubova. Uprava apsolutno stoji iz gospodina Alagića i imati će svu podršku u punom kapacitetu. Njegovo je da radi u interesu Veleža", rekao je Kevelj.

Nakon toga Kevelj je predstavio i novog trenera Veleža, Nedima Jusufbegovića.

"Gospodin Nedim Jusufbegović je poznato lice u Mostaru i Veležu. Mislim da je za vrijeme Jusufbegovića napravljen rekord od osam ili devet utakmica bez poraza. Nikad to niko u novoj historiji Veleža nije uspio napraviti. Želimo dodatni iskorak i zaokret kada je riječ o prvoj ekipi Veleža. Sva komocija i sloboda u radu, neće biti nikakvih uticaja i pritisaka. Sve odluke kada je riječ o prvom timu i sportskom dijelu je na njemu. Uprava stoji iza njega i ima svu podršku", kazao je Kevelj.

Na kraju obraćanja objasnio je i šta je fokus Veleža u narednom periodu.

"Fokus, a to sam rekao i treneru, a pogotovo direktoru je organizacija omladinske škole Veleža. Tu nema pomaka i jako je slab taj dio. To je prije svega na direktoru, a zamolio sam i našeg šefa struke da pomogne direktoru. Imperativ je i svim silama ćemo nastojati da idemo prema gornjem dijelu tabele, ali imperativ svih nas je to", završio je Kevelj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon predsjednika, prisutnima se obratio i novi direktor kluba, Sanjin Alagić.

"Zadovoljstvo mi je biti ovdje. Zahvaljujem se svima u klubu na čeku sa predsjednikom na ukazanom povjerenju. Ponuda za saradnju je došla iznenada, ali sam je objeručke prihvatio jer mislim da imamo lijepu budućnost zajedno. Velež je velikan našeg nogometa. Nekoliko godina sam radio u FK Sarajevu kao trener i direktor akademije, a veliki dio sam proveo inostranstvu. Mislim da imam preko dvadeset godina rada na fudbalskim terenima. Moram istaći da sam se vrlo lako dogovorio sa upravom kluba vezano za planove koji su ispred nas. Mislim da je ispred nas prelazni period koji će biti veliki izazov. Ključno će biti da promjene budu jasno usmjerene i osmišljene. S tim ciljem i uvjerenjem da je to ostvarivo krenuli smo u saradnju. Kada govorimo o omladinskom pogonu imam veliko iskustvo. To je rad na dugoročnim ciljevima. Znate da dok sam bio u akademiji FK Sarajeva i dan danas su vidljivi rezultati tog rada. Mislim da je to vidljivo i pečat je ostavljen tu. Ono što još želim za kraj da prenesem navijačima Veleža i svima koji vole ovaj klub, nadam se da će ubrzo biti u mogućnosti da prepoznaju rezultate našeg rada i u cilju maksimalne posvećenosti ja sam odlučio da se preselim u Mostar kako bi se maksimalno posvetio klubu za dobrobit svih", rekao je Alagić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Catanzaro
Mislim da je za vrijeme Jusufbegovića napravljen rekord od osam ili devet utakmica bez poraza. Nikad to niko u novoj historiji Veleža nije uspio napraviti Jeli pratio ovaj Kevelj Velez prije dvije godine kada nismo izgubili dvadeset utakmica
4 2
Zaccheroni
Idemo jako rođeni,FORZA VELEZ
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti