Jusufbegović predstavljen u Mostaru: "Nisam od populizma i neke trenerske demagogije"
Nedim Jusufbegović: Povratak u Mostar

Ponovo na klupi Rođenih

Jusufbegović predstavljen u Mostaru: "Nisam od populizma i neke trenerske demagogije"

E. Škorić

Održana je press konferencija Fudbalskog kluba Velež, gdje je danas zvanično predstavljem novi trener Nedim Jusufbegović.

Osim Jusufbegovića, koji je naslijedio Amara Osima, novinarima su se obratili i novi predsjednik UO FK Velež Senad Kevelj, te novi direktor kluba Sanjin Alagić.

"Pratio sam Premijer ligu maksimalno. Ekipu Veleža poznajem. S pojedinim igračima sam radio. Poznajem i stručni štab. Ostalo je još pitanje kondicionog trenera, probat ćemo da se držimo nekih kriterija ali mislim da nećemo pogriješiti. Apsolutno vjerujem u ovaj igrački kadar. Smatram da može da se ostvari bolji rezultat nego što je to sada, ali i bolji dojam. Imam puno razumijevanje prema bivšem treneru Amaru Osimu. Cijenim sve trenere koji su ostavili trag na ovu ekipu. I Rahimića, i Dudića i Osima. Nadam se da ću na jedan kvalitetan način nastaviti taj rad i unaprijediti ekipu", kazao je Jusufbegović.

Ugovor Jusufbegovića i Veleža je potpisan na 18 mjeseci. 

"Zaželio se jesam nogometa. Imao sam ponuda, ali htio sam da napravim neki odmor nakon 10 godina kontinuiranog rada. Nisam htio sa svakim da radim i svašta, da nikog ne uvrijedim. Došao je ovaj angažman za kadetsku selekciju, ali ja sam trener i živim od intenzivnog svakodnevnog rada. Velež je kao jedan veliki kkub, ali nije vrijeme ni mjesto da se priča o emociji. Čekao sam trenutak koji će se pojaviti, kada će se poklopiti moje i ambicije kluba koji me hoće. Nisam od populizma i neke trenerske demagogije, mislim da je profesionalizam na prvom mjestu, trenerski rad i želja da se napravi nešto, a za mene je Velež prava prilika. Nadam se da će ovaj povratak u Premijer ligu biti uspješan i kvalitetan", istakao je Jusufbegović, nekadašnji član Rođenih.

"Nekada nije bilo lagano bit igrač Veleža. Okolnosti su se promijenile. Nadam se da ćemo kvalitetnim radom, odnosom i maksimalnim angažmanom ostvariti ciljeve i rezultate koji svi očekujemo i koje Velež treba da ostvari. Nadam se da ću donijeti ekipi ono što joj treba i vjerujem u to. Veliku nadu ulažem u rad svih ljudi u klubu i veliku posvećenost. Nadam se da ćemo biti uspješni", zaključio je Jusufbegović.

Nedim je Velež vodio od oktobra 2013. do marta 2015. godine na ukupno 43 utakmice, a navijači mostarskog tima će se sigurno sjetiti 2014. godine i niza od osam pobjeda u kojem su pali i Zrinjski (1:0) u mostarskom derbiju te Željezničar (4:2).

Ovaj 48-godišnji stručnjak je na klupi Veleža osvario 21 pobjedu, 13 remija i devet poraza uz gol-razliku 67:43.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je prvi dio sezone završio na šestom mjestu sa 24 boda, a Jusufbegović će zvanični debi imati krajem februara, u nastavku Premijer lige, kada će Mostarci gostovati u Tuzli kod FK Tuzla City.

U međuvremenu će ekipa odraditi pripreme, a glavni dio ponovo će se odratiti u Turskoj gdje Velež već tradicionalno ide u februaru.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Da je naročit stručnjak u zadnjih 5 godina bi mu neki premijerligaš ponudio posao, ne bi za to vrijeme malo vodio ekipu pri dnu 2. lige i puno palamudio na TV.
4 0
SonPen1946
Nas je nedim aleks fergusooon
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi