Šta se dešava na stadionu Veleža?

Rođeni čekaju povratak u svoj dom

Šta se dešava na stadionu Veleža?

A. Čaušević

FK Velež je jedan od nekolicine premijerligaša koji su cijeli jesenji dio prvenstva igrali van svog stadiona. Isključivi razlog je promjena terena koja još uvijek nije završena, ali je prema trenutnom stanju stvari ušla u posljednju fazu.

Radovi na promjeni terena stadiona Veleža počeli su sredinom juna, ali još uvijek nisu kompletirani, svakako najveću odgovornost snose izvođači radova.

To sada su probijeni svi mogući rokovi, ali kako sada stavri stoje izgleda da zora sviće iznad stadiona Rođeni te da će ubrzo sve biti gotovo.

Prema posljednjim informacijama sve bi trebalo biti gotovo u narednih 10-ak dana pošto su od početka ove sedmice radovi poprilično ubrzani.

Predstavnici izvođača radova vrše svakodnevno frezanje, a u međuvremenu postavljeni su i novi golovi pa je i taj dio posla odrađen.

Nakon završetka radova vezanih za teren bit će postavljene i nove moderne klupe za službena lica i rezervne igrače što će biti dodatni iskorak ka modernizaciji.

Oglasi

Ranije su stare klupe znale zadavati glavobolju svim učesnicima meča, posebno u vjetrovitim vremenskim uslovima, ali to više neće biti slučaj.

S obzirom da su radovi u samoj završnici više nema nikakve dileme da će Velež na proljeće domaće utakmice igrati na svom stadionu.

Premijera novog travnjaka, barem kada su u pitanju takmičarski mečevi, je na programu 18. februara kada će mostarski Crveni u osmini finala Kupa dočekati Posušje.

Inače, s duelom protiv Posušja će početi i nova era Veleža pa se mnogi navijači ovog kluba već sada pitaju kako će izgledati Rođeni na proljeće pod vodvstvom novog trenera Nedima Jusufbegovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čekao sam trenutak koji će se pojaviti, kada će se poklopiti moje i ambicije kluba koji me hoće. Nisam od populizma i neke trenerske demagogije, mislim da je profesionalizam na prvom mjestu, trenerski rad i želja da se napravi nešto, a za mene je Velež prava prilika. Nadam se da će ovaj povratak u Premijer ligu biti uspješan i kvalitetan", kazao je Jusufbegović. 

Nova Uprava na čelu sa Senadom Keveljom je u cijeli posao ušla sa dosta optimizima, a sada je na njima da pozitivnu energiju prenesu i na igrače te ostvare rezultate u skladu sa renomeom FK Velež.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

FahroKonjHodzic
jusufe begovicu odlazi ubleho vratite osima
1 4
MostarskiRodeni81
Idemo rođeni na proljece opet punit stadion. Idemo bodrit našeg Veleža. Pokazat ponovo da smo najjača armija !
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi