Na teškom ispitu

Nevinašce koje proganja Gavija: Ako pristane biti s njom, karijera mu je gotova

Edmir Škorić

Talentovani španski reprezentativac i veznjak Barcelone, Gavi, zbog svoje popularnosti, ali i svog izgleda privlači pozornost brojnih djevojaka, a naročito onih u Španiji gdje je ipak najpopularniji.

Gavi ima samo 18 godina, a već se smatra jednim od najboljih veznjaka današnjice. Uostalom, izabran je za najboljeg mladog nogometaša svijeta u veoma jakoj konkurenciji, a u timu Barcelone igra važnu ulogu i kod trenera Xavija je ove sezone odigrao 19 utakmica.

Iako je na tim susretima bez gola i sa samo jednom asistencijom, ipak svojim prisustvom u sredini terena doprinosi dobrim rezultatima katalonskog tima.

Trenutno je sa reprezentacijom Španije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje će sutra sa saigračima tražiti pobjedu nad Marokom i prolazak u novo četvrtfinale. Gaviju je ovo prvi nastup na svjetskim prvenstvima, a uspio je na tri meča u grupnoj fazi postići i jedan gol. Na terenu je proveo ukupno 224 minute.

Hoće li Gavi uspjeti da "preživi" špansku princezu Leonor?

U međuvremenu se piše o tome kako je za njim luda Leonor, najstarija kći španskog kralja Felipea, koja je godinu dana mlađa od Gavija. Leonor je španska princeza zaluđena mladim veznjakom, a nedavno joj je Gavi poslao potpisan dres.

Njen otac, kralj Felipe VI. bio je u Dohi u Kataru kako bi gledao prvu utakmicu Španije protiv Kostarike. Nakon utakmice rekao je Gaviju da ga njegova kći 'voli', a Gavi je zauzvrat odgovorio poslavši joj potpisan dres Španije sa svojim brojem i prezimenom na leđima.

Tvrdi se da je princeza Leonor oduševljena 18-godišnjakom. Football Espana izvještava da je njen školski ormarić pun slika zvijezde Barcelone.

Princeza Leonor formalno je poznata kao princeza od Asturije i prijestolonasljednica je, s obzirom na to da je prvorođeno dijete kralja Felipea VI i kraljice Letizije.

Međutim, ako se Gavi i princeza Leonor u budućnosti spoje i vjenčaju, onda bi španski veznjak možda morao prestati s nogometom. Pravila i običaji kraljevske porodice uključuju mnogo aktivnosti i Gavi možda neće naći vremena za utakmice.

Princeza Leonor je mlađa od Gavija i izvještaji pokazuju da je on već dobio nadimak 'princ' zbog njihove navodne veze, iako ona nije potvrđena i sve je u domenu nagađanja, mada će naravno Leonor, ako ga želi, pronaći sve načine da bude s njim.

U svakom slučaju, Gavija bi eventualna veza sa Leonor u budućnosti mogla koštati karijere, a pitanje je da li bi dečko zaluđen nogometom bio spreman na takvo što. Uspije li da spoji dvije velike stvari, ljubav i nogomet, niko sretniji od njega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.