"Grlim ženu i ne osjećam ništa, možeš imati sve, ali nemaš života, užitka, energije"
Foto - Instagram

Životna drama Andresa Inieste

"Grlim ženu i ne osjećam ništa, možeš imati sve, ali nemaš života, užitka, energije"

M. Šljivak

Legendarni španski fudbaler Andres Iniesta (38) priznao je kako je imao ogromnih problema s depresijom. U ispovijesti priznaje da je gubio volju za životom i poručio je svima koji se bore s depresijom da obavezno odu na terapiju.

Andres Iniesta je jedan od najboljih veznih fudbalera svih vremena. Čuveni španski fudbaler je i danas s 38 godina aktivan te nastupa u Japanu za Vissel Kobe, a slavu je stekao nastupajući za Barcelonu u jednoj od najboljih ekipa svih vremena.

Iako je na terenu izgledao nevjerovatno miran radeći čuda u dresu Barce, van zelene podloge Iniesta se borio s najtežim mogućim protivnikom - depresijom.

Legendarni fudbaler otkriva sve što mu se dešavalo u najtežim danima života. Nije mu bilo nimalo lako.

"Kada sam se borio s depresijom, najgori trenuci su mi bili kada bih krenuo na spavanje. Jednostavno izgubiš volju za životom i za bilo čim drugim. Zagrlio bih ženu, ali ništa nisam osjećao. Umjesto nje kao da sam grlio jastuk".

Oglasi

Terapije su mu pomogle. Osjeća se mnogo bolje i i dalje koristi usluge psihloga.

"Još uvijek idem na terapije jer mi je potreban mir sa samim sobom. Volim slušati profesionalce koji govore o mentalnom zdravlju i depresiji. Svi koji imaju problem govore sebi da se to ne dešava njima, ali to je tvoje tijelo. Nemaš života, užitka, energije".

Iniesta je jasno poručio da ništa na svijetu nije bitnije od mentalnog zdravlja.

"Život vas nauči da je depresija i mentalni problemi mogu pogoditi svakog. Nisu tu bitne materijalne stvari. Mogao sam imati skupocjene automobile, sve što sam želio, ali i dalje bih se morao suočiti s ogromnim životnim problemima. Mozak je nešto što morate najviše trenirati", rekao je Iniesta.

Andres Iniesta je tokom bogate karijere osvojio sve što je mogao. S Barcelonom je u klupskom fudbalu uzeo brojne trofeje, a s reprezentacijom Španije bio je evropski i svjetski prvak.

U dresu katalonskog kluba nastupio je 674 puta i postigao je 57 golova, dok je za Crvenu furiju postigao 13 golova u 131 nastupu.

Danas je Iniesta pored fudbala i uspješan biznismen. Pored činjenice da zarađuje 23 miliona dolara od ugovora s japanskim klubom, pokrenuo je vinariju, marketinšku agenciju te vlastiti brend sportske opreme.

Španski fudbaler trenutno je 'težak' oko 120 miliona dolara, ali procjenjuje se da će njegovo bogatstvo tek u narednim godinama rasti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
To znači da si morao promjeniti ženu,logično.Kad si dugo u braku žena ti postane kao rodica neka!Poslušaj ti svog jarana klicka i promjeni rupu :)
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi