Htjeli su promjenu

DFB saopštio odluku o Hansiju Flicku i naljutio njemačku javnost

Esmer Oštraković

Reprezentacija Njemačke potpuno je podbacila na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se igra u Kataru, te se očekivala smjena selektora Hansija Flicka.

Naime, Njemačka je eliminisana sa Svjetskog prvenstva već nakon grupne faze, a koštao ih je poraz od Japana na otvaranju Mundijala.

Za još jedan loš rezultat reprezentacije javnost je krivila selektora Hansija Flicka, te se očekivalo da će dobiti otkaz u narednim danima.

Mediji u Njemačkoj su prenijeli informacije da je Flick bivši, te da je poznat i njegov nasljednik i da će to biti bivši trener Chelseaja, Thomas Tuchel.

Međutim ništa od toga se neće desiti, jer je Fudbalski savez Njemačke odlučio da zadrži povjerenje u Flicka.

Ovo se sasvim sigurno neće svidjeti javnosti u Njemačkoj jer njihova reprezentacija u posljednje vrijeme ne igra onako kako su navikli.

Nadali su se novinari i navijači promjeni na klupi reprezentacije, ali to se neće dogoditi, te selektor ostaje Hansi Flick.

To su potvrdili danas i iz Fudbalskog saveza Njemačke.

"Bernd Neuendorf, Hans-Joachim Watzke i Hansi Flick danas su imali konstruktivan razgovor o trenutnoj situaciji i perspektivi reprezentacije", stoji u objavio DFB-a.

Izjavu je dao i Hansi Flick, te je potvrdio da ostaje selektor do 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Želimo da cijela Njemačka stane iza nacionalnog tima 2024. godine na Evropskom prvenstvu. Možemo dosta više nego što smo uradili u Kataru. Izvukli smo svoje lekcije", rekao je Flick.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.