Njemački mediji tvrde: Najveće zvijezde  odustaju od igranja za reprezentaciju!
Ilkay Gundogan je među onima koji razmišljaju o završetku reprezentativne karijere (Foto: EPA)

Moraju da donesu odluku

Njemački mediji tvrde: Najveće zvijezde odustaju od igranja za reprezentaciju!

Edmir Škorić

Nakon ispadanja u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru, neki njemački istaknuti reprezentativci spremni su da završe svoju avanturu u nacionalnom dresu.

Njemačka je drugi put zaredom ispala u grupnoj fazi Mundijala. Ovaj put je presudan bio poraz od Japana u prvom kolu, pa je pobjeda nad Kostarikom u posljednjem bila nedovoljna. U 2. kolu Nijemci su odigrali 0:0 sa Španijom.

Rano ispadanje je neke iskusne igrače potaknulo na razmišljanje mogu li još nešto dati nacionalnom sastavu ili je vrijeme da svoje mjesto ustupe drugima i mlađim igračima.

O ostavci u reprezentaciji razmišlja i Ilkay Gundogan, a najvjerojatnije će Thomas Mueller završiti reprezentativnu karijeru . Kicker nagađa da igrač minhenskog Bayerna ozbiljno razmišlja o odlasku iz reprezentacije.

"Ne znam tačno kako će se stvari odvijati dalje. Ako je ovo bila moja posljednja utakmica za Njemačku, želio bih reći nekoliko riječi svim njemačkim nogometnim navijačima. Bilo mi je veliko zadovoljstvo. Dame i gospodo, hvala vam puno. Imali smo nevjerojatne trenutke zajedno", rekao je odmah nakon posljednje utakmice na Svjetskom prvenstvu .

Razgovaralo se i o budućnosti Manuela Neuera u reprezentaciji. Kako prenosi Kicker, on više neće biti neprikosnoveni broj jedan na njemačkom golu, ali još ne razmišlja o završetku reprezentativne karijere.

Oglasi

Hoće li ih Hansi Flick ipak htjeti nagovoriti da ostanu, nije poznato . Njegov posao također nije dovoljno siguran. Ima ugovor do kraja jula 2024. godine, ali njemački savez može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku. Ipak, selektor unatoč svemu ima podršku navijača.

Vjeruje se da će Njemačka bez nekih iskusnih igrača nastupati u kvalifikacijama za EP 2024. godine, te da će u narednim danima pojedinci obznaniti svoju odluku o završetku reprezentativne karijere.

Eliminacija Njemačke iznenadila je i argentinskog kapitena Lionela Messija.

"Šta me iznenadilo? Pa, iznenadilo me ispadanje Njemačke. Nisam očekuvao da će se to desiti. Ne znam kako je to moguće s obzirom da imaju tako mladu i jaku ekipu i smatrao sam da su među najboljim timovima na Svjetskom prvenstvu", rekao je Messi i dodao.

"Svakako da je veliko iznenađenje što su ispali već u grupnoj fazi, ali to samo dokazuje koliko je Svjetsko prvenstvo teško i nikada ne znaš šta možeš da očekuješ".

Messija je ispadanje Njemačke iznenadilo, ali sigurno i ne toliko rastužilo i razočaralo jer je 2014. godine upravo od te reprezentacije poražen u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentinu već u petak očekuje okršaj četvrtfinala protiv Nizozemske, a ovaj meč igrat će se od 20 sati.

Messi briljra na Mundijalu jer je na četiri meča uspio da zabije tri gola i ubjedljivo je najbolji igrač u ekipi Argentine što se i očekivalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi