Velika čast za reprezentativca Bosne i Hercegovine. (Foto: Facebook - Vladan Danilović)

Na rođendan Nacionala

Vladan Danilović dobio nagradu za najboljeg igrača u 2022. godini

Eldar Ganibegović

Portugalski Nacional slavi 112 godina postojanja, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Danilović dobio je laskavo priznanje povodom rođendana kluba.

Povodom 112. rođendana portugalskog Nacionala održana je ceremonija i na njoj su podijeljene su brojne nagrade i priznanja.

Birali su se pojedinci iz različitih oblasti, a jedna od nagrada otišla je u ruke reprezentativca Bosne i Hercegovine Vladana Danilovića.

Bivši fudbaler banjalučkog Borca dobio je nagradu za najboljeg igrača Nacionala u 2022. godini.

"Čast mi je i ponosan sam što sam dobio jedno ovakvo priznanje. Trudit ću se i u budućnosti da budem što bolji i da dajem maksimum od sebe za ovaj klub", rekao je Danilović za SportSport.ba.

Podsjetimo, Danilović je u Nacional otišao 2020. godine iz banjalučkog Borca gdje se afirmisao nakon što je kao tinejdžer u Banja Luku stigao iz Foče.

Iste godine debitovao je i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je do sada nastupio sedam puta.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ove sezone je u dresu Nacionala odigrao 17 utakmica u svim takmičenjima i postigao četiri pogotka.

Ugovor s Nacionalom ističe mu u ljeto 2024. godine, no prema igrama koje pruža u Portugalu ne treba iznenaditi ako ga uskoro vidimo u nekom jačem klubu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.