Suarez u Urugvaju proveo šest mjeseci, a sada se vraća na velika vrata u Španiju

Još uvijek ne razmišlja o penziji

Suarez u Urugvaju proveo šest mjeseci, a sada se vraća na velika vrata u Španiju

E. Čaušević

Luis Suarez će početkom iduće godine sigurno promijeniti klub jer je donio odluku da nakon svega pola godine napusti urugvajski Nacional, a kako stvari stoje mogao bi se ekspresno vratiti u Evropu što niko nije očekivao dće se desiti nakon što se vratio u Urugva

Iskusni napadač je ljetos napustio Atletico Madrid nakon što mu je istekao ugovor i na stolu je imao nekoliko zanimljivih ponuda, ali nakon što je dobio ponudu od svog matičnog kluba Nacionala da se vrati odlučio je da to prihvati.

Suarez je iznenadio odlukom da se vrati u Nacional s kojim je potpisao ugovor do kraja ove godine i odigrao je nekoliko sjajnih mečeva. Za vikend je svojim golovima donio titulu prvaka svom klubu jer je u pobjedi protiv Liverpoola iz Montevidea (4:1) zabio dva gola.

Mnogi smatraju da je to bio oproštaj Suareza od navijača Nacionala jer je jasno da se nakon Svjetskog prvenstva neće vraćati u ovaj klub i sreću će potražiti čini se van Urugvaja.

Špekulisalo se da će Suarez od iduće godine igrati u američkom MLS-u, te da već sve ima dogovoreno s ekipom LA Galaxy, ali čini se da od odlaska u Ameriku još uvijek nema ništa.

Mediji u Urugvaju pišu da Suarez želi da se vrati u Evropu jer smatra da i dalje može igrati na visokom nivou, te da je dobio nekoliko zanimljivih ponuda.

Oglasi

Prema posljednjim informacijama Suarez bi se mogao nakon samo pola godine vratiti u Španiju jer je ogroman interes za njega pokazala Sevilla kojoj itekako treba novi napadač, a navodno Jorge Sampaoli želi upravo Suareza.

Sevilla je spremila za Urugvajca ugovor do ljeta 2023. godine i mogućnost da isti produži na još godinu dana ukoliko opravda očekivanja u dresu ovog kluba.

Jasno je da Sevilla ne igra ove sezone kako se očekivalo, a posebno imaju problema s realizacijom. Napadač je očito neophodan Sampaoliju, a da li će izbor pasti baš na Suareza ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Suarez ima sjajno iskustvo igranja u Španiji gdje je nastupao za Barcelonu i Atletico Madrid i ostavio je ogroman trag.

Za Barcelonu i Atletico odigrao je ukupno 256 utakmica u La Ligi i zabio je čak 176 golova i dodao još 84 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije