Već tada je znao za Neuera

Kahn nije jučer slučajno došao gledati Livakovića, izvadio je mobitel i više dileme nema!

Endin Čaušević

Oliver Kahn jučer je pratio utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske, a u centru pažnje našao se kada ga je kamerman snimio nakon fantastične odbrane Dominika Livakovića u 122. minuti utakmice i čini se da to nije bilo uopšte slučajno.

Jučer smo na okršaju Brazila i Hrvatske na tribinama mogli vidjeti veliki broj legendi, ali su mnogi iznenađeni što je tu bio i nekadašnji njemački golman Oliver Kahn s obzirom da se Njemačka oprostila od Mundijala već u grupnoj fazi.

Međutim, njemački mediji pišu da je Kahn na ovoj utakmici bio "po zadatku" svojih kolega iz Bayerna i da je pratio Dominika Livakovića koji je i jučer oduševio fudbalski svijet.

Livaković je ponovo bio glavni junak Hrvatske i vjerovatno najzaslužniji što su izabranici Zlatka Dalića izbacili prvog favorita ovog Svjetskog prvenstva i plasirali se u polufinale.

Njemački mediji navode da je Kahn bio na jučerašnjem meču kako bi pratio Livakovića koji se nalazi na radaru minhenskog Bayerna i neće biti iznenađenje ukoliko ga on kupe već u januaru.

Livaković će nakon čudesnog nastupa u Kataru teško ostati ove zime u zagrebačkom Dinamu i čini se da je Bayern prvi favorit da ga dovede i sada je jasno da će po njega krenuti svim sredstvima.

Naime, jučer je kamerman u pravom trenutku snimio Kahna dok vadi mobitel, a to je uradio nekoliko sekundi nakon odbrane Livakovića u 122. minuti koja je spasila Hrvatsku i odvela meč na penale.

Nakon toga navijači Bayerna počeli su se šaliti da je Kahn pisao Hasanu Salihamidžiću da krene u realizaciju transfera Livakovića, ali ni slutili nisu da bi to čak i mogla biti istina.

Bild piše da je Kahn zaista jučer pratio Livakovića jer su u Bayernu već znali da je Manuel Neuer zadobio tešku povredu na skijanju i da će van terena biti do kraja ove sezone.

Bavarci moraju da hitno pronađu zamjenu za Neuera i navodno Livaković je njihova prva želja i učinit će sve kako bi golman Dinama već u januaru karijeru nastavio na Allianz Areni.

U Bayernu su znali još u četvrtak za povredu Neuera i navodno zbog toga je Kahn jučer stigao na meč Hrvatske i Brazila. Povreda Neuera ih je žestoko uzdrmala posebno zbog načina na koji je on povrijedio koljeno.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Neuer je prekršio pravilo iz ugovora i odlučio je ići na skijanje što je igračima zabranjeno, te nažalost je teško povrijedio koljeno i morao je na operaciju i sam je potvrdio da je za njega ova sezona već završena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.