Detalj koji je sve nasmijao: Ko zna gdje je bio mislima Livaković dok je davao izjavu

Nakon velike pobjede protiv Brazila

Detalj koji je sve nasmijao: Ko zna gdje je bio mislima Livaković dok je davao izjavu

Endin Čaušević

Dominik Livaković ponovo je bio junak reprezentacije Hrvatske jer je sinoć briljirao u penal seriji protiv Brazila i svojim odbranama Vatrene je odveo u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru, a nakon utakmice jedan detalj dok je davao izjavu je sve nasmijao.

Brazil je jučer protiv Hrvatske imao ulogu velikog favorita, ali na kraju smo vidjeli još jednu senzaciju jer su Vatreni nakon penala uspjeli da se plasiraju među četiri najbolje ekipe na svijetu.

Brazilci su u produžecima vodili sa 1:0 golom Neymara i činilo se da je u tom susretu sve riješeno, no onda je u posljednjim minutama Bruno Petković izjednačio na 1:1 i odveo meč na penale.

U penal seriji baš kao i protiv Japana briljirao je golman Dominik Livaković koji je odbranio dva penala Brazilcima i sigurno da je najzaslužniji što se Hrvatska plasirala dalje.

Livaković je briljirao i tokom 120 minuta utakmice i imao je nekoliko zaista fantastičnih odbrana jer je spašavao Hrvatsku u zicer situacijama koje je imao Brazil pogotovo u drugom poluvremenu.

Koliko je Livaković bio oduševljen, ali i van sebe zbog pobjede protiv prvog favorita Svjetskog prvenstva najbolje se vidjelo kada je davao izjavu nakon sinoćnje utakimice.

Oglasi

Vidjelo se da je Livaković mislima bio potpuno negdje drugo jer uopšte nije doživio ono što mu je novinar govorio na samom početku.

"Čudo, san", govorio je novinar, a Livaković je zbunjeno uzvratio: "Ha?". "San, san. San snova", glasnije je ponovio hrvatski novinar što je "probudilo" Livakovića koji se osvrnuo na veliku pobjedu.

"A je, je, je. Stvarno smo se borili 120 minuta kao i zadnju utakmicu i hvala Bogu dobili smo ih na penalima i idemo dalje", počeo je Livaković i nastavio.

"Emocije su na vrhuncu. Oni su odlična ekipa, govorili smo svi da igraju najbolji nogomet i pojedinačno mislim i da jest to tako. Borili smo se, ostavili smo srce na terenu s načim navijačima i prošli smo. Baš smo ostavili srce na terenu. Nismo odustajali i isplatilo se".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

@croatball Livi Hvala🇭🇷❤️‍🔥#livakovic #hrvatska #vatreni #croatia #worldcup2022 #foryou #balkan #fyp #worldcup ♬ original sound - 🇭🇷CROATIA🇭🇷

Hrvatska će u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru igrati protiv Argentine koja je sinoć također nakon penala bila bolja od Nizozemske.

Utakmica između Argentine i Hrvatske igra se već u utorak na Lusail stadionu sa početkom u 20 sati.

Top Komentari

Drakula
Najbolji golman SP!!! Hocemo vise informacija o komsijama ostali nas ne interesuju
2 5
user1669598125
Dosta vise informacija o agresorima.Može li nešto drugo?
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti