Prije nekoliko godina junak Hrvatske bio je blizu amaterskog fudbala
FOTO: EPA

Doživio je trenutak karijere u Kataru

Prije nekoliko godina junak Hrvatske bio je blizu amaterskog fudbala

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je svjetska velesila to su dokazali i večeras u četvrtini finala Mundijala u Kataru. Nakon penala eliminisali su veliki Brazil i izborili drugo uzastopno polufinale na Svjetskom prvenstvu.

U 105. minuti, posljednjog prvog produžetka, Neymar je odigrao dupli pas sa dvojicom saigrača, obišao Livakovića i na kraju iz blizine loptu zakucao u mrežu za 1:0.

Tim golom Neymar se izjednačio s velikim Peleom, koji je također zabio 77 golova za Brazil.

Hrvatska se nije predavala, Zlatko Dalić je u igru ubacio i Budimira i Petkovića, sve karte bacio je u napad, svjestan da nema više šta da izgubi. I onda u 116. minuti lijevo lopta ide za rezervistu Oršića, on centrira prizemno, Petković šutira, a lopta se od Marquinhosa odbija u mrežu Alissona za veliku radost Hrvata.

Veliki trenutak je to bio za Brunu Petkovića.

Tako je napadač Dinama jedan od junaka selekcije Hrvatske u duelu protiv Brazila i postigao je najbitniji gol u karijeri.

Oglasi

Petković je trenutno član zagrebačkog Dinama kao što smo napisali, ali prije sedam godina bio je na pragu amaterskog fudbala.

Nastupao je u Seriji C za tim Reggiane, dosta je lutao po Italiji, igrao za Cataniu, Entellu, Trapani, pokušao u Veroni i Bologni da bi ga Dinamo vratio u Hrvatsku 2019. godine gdje se preporodio.

Karijeru je počeo u Zagrebu, igrao je i za HAŠK, Hrvatski Dragovoljac.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za Vatrene je debitovao u martu 2019. godine, odigrao 26 utakmica i postigao šest golova i do kraja karijere neće imati dilemu koji je pogodak najdraži.

"Iskočio bih iz svoje kože. Ne mogu da opišem, ovo je najvredniji gol u mom životu. Moj tata Jakov uvijek kaže da ću zabiti", rekao je junak Bruno Petković nakon utakmice, dodavši kako "ova ekipa može puno toga".

Top Komentari

nestofino
Dojadili ste i Bogu i narodu sa yebenim vatrenim. Ok , uredu , pobjedili Ardžentinu i dobri su svaka čast ali OHANITE i vi malo u redakciji , yebli vas vatreni više!!!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi