FOTO: Real Madrid BC/Twitter

Bez njega ne ide

Kralj se zove Džanan Musa!

Haris Zilić

Košarkaši Real Madrida nastavili su sa sjajnim partijama i u prvenstvu Španije. U 11. kolu danas su savladali fenjeraša Manresu rezultatom 103:89.

Real je od samog početka utakmice pokazao da će ovo biti jednosmjerna ulica.

Prvi period su dobili sa 23:16, drugi sa 23:19, a tek su se raspucali u trećem periodu kojeg su dobili sa 34:26.

U jednom trenutku kraljevski klub je imao i 26 poena prednosti.

Bh. reprezentativac Džanan Musa nije puno igrao u ovoj utakmici, trener ga je odmarao, iako je dobro krenuo. Musa je za 12 minuta na parketu postigao 13 poena, dodao tri skoka i jednu asistenciju.

Džanana je krenulo pa je čudna bila i odluka trenera da ha izvede iz igre, ali vjerovatno je želio da odmori našeg reprezentativca za naredne akcije Reala i mnogo teže utakmice koje ih očekuju.

Ipak, Manresa je u posljednjoj četvrtini spustila prednost Reala na -11 što je bio znak da se Musa mora vratiti na parket.

Završilo je konačnih 103:89, a Musa je susret okončao sa 19 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Caseur je odigrao sjajnu rolu u Realu u današnjoj utakmici koju je završio sa 20 poena. Odličan je bio i Porier sa 15 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U redovima Manrese izdvojio se Vaulet sa double-double učinkom od 27 poena i deset skokova, bio je i igrač utakmice, ali to nije bilo dovoljno gostima.

Real je sada na omjeru 9-2, dok je Manresa na začelju tabele s omjerom 2-9.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.