U Džanana Musu ušao duh Stepha Curryja, sve je začinjeno trojkom 'iz svlačionice'

Bh. reprezentativac srušio Valenciju

U Džanana Musu ušao duh Stepha Curryja, sve je začinjeno trojkom 'iz svlačionice'

E. Škorić

U 10. kolu ACB lige Real Madrid je pobijedio Valenciju sa 79:62, a čovjek odluke bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa, koji je odigrao maestralnu partiju.

Musin prelazak u redove Real Madrida bio je najbolji potez. Sada u tome uživaju i on i svi u Madridu. Otkako je došao, bh. košarkaš nametnuo se u jednog od ključnih igrača i u većini utakmicu kraljevskog tima bio je ključan u ostvarivanju trijumfa.

Real je furiozno otvorio meč, imao 17:2 u prvoj četvrtini, u kojoj je nemoćnom rivalu na kraju za 10 minuta igre dopustio samo sedam poena (19:7).

Druga četvrtina je pripala Valenciji (20:13), ali je domaćin zadržao prednost na poluvremenu, doduše manju nego nakon prve pauze, pošto je na semaforu bilo 32:27.

Real je u trećoj četvrtini ubacio u brzinu više i na krilima Muse brzo stigao do velike prednosti, bilo je i +22 u jednom trenutku, a na ulasku u zadnju dionicu Real je vodio 58:43, odnosno 15 poena razlike.

U zadnjoj četvrtini Realu je preostalo da privede mirno posao kraju, a Valencia više nije mogla da napravi povratak u meč.

Oglasi

Realu je ovo osma pobjeda (8:2), dok je Valencia doživjela sedmi poraz, ali i treći uzastopni. Real nastavlja potjeru za vodećim Tenerifima koje imaju samo jedan poraz. U narednom kolu Madriđani će biti domaćini Manresi, no prije toga ugostit će Monaco u Euroligi.

Musa je odigrao malo više od 18 minuta i ubacio 22 poena uz stoprocentan učinak u šutu za tri (6/6). Imao je i jednu asistenciju te dva skoka. 

Osim toga, imao je fantastičnu trojku uz komentar Edina Avdića. Podsjetio je na najbolje dane Mirze Teletovića...

Potražite više informacija na temu ACB liga:

[streamable]https://streamable.com/abs8jq[/streamable]

Dvocifren kod Reala bio je još jedino Mario Hezonja sa 10 poena, dok je Tavares ubacio 9. Kod Valencije Webb je ubacio 14, a Harper 10 poena. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Uz Musu i Luka Garza je u top formi, svaku utakmicu najbolji sa po 25-35 koševa, jako bitan za ekipu jer sve 4 utakmice koje su izgubili, Garza nije igrao, ali o njemu ni slova a o Wandi i njoj sličnim svakodnevno pišete.
10 0
user1666374721
Nastavlja da oduševljava, kapa do poda, danas bi postigao 40 koševa da je igrao više i da češće igraju na njega, pogotovo kad ga ide kao danas.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi