Maestralni Musa i nestvarna noć u Madridu
FOTO: EPA

Utakmica trajala više od dva sata

Maestralni Musa i nestvarna noć u Madridu

H. Zilić

Derbi 12. kola košarkaške Eurolige odigran je u Madridu. Real je ugostio ove sezone sjajni tim Monaca. Nakon uzbudljive utakmice i produžetaka konačan rezultat je glasio  94:95 za Monaco. Regularni dio završen je rezultatom 88:88.

Real bolje otvara meč, bili su raspucaniji u prvoj četvrtini što je rezultiralo rezultatom 23:17.

Monaco se vraća u drugoj četvrtini, došli su do svoje igre. Tim iz Kneževine je bio sjajan u fazi napada i na poluvremenu su imali zaostatak samo od tri poena, Real je vodio 48:45.

Drugo poluvrijeme, treća kao i četvrta četvrtina donosi potpuni egal, igralo se koš za koš, a utkamica se počela lomiti sredinom četvrtog perioda.

Musa i Yabusele su poenima odveli Real na 72:68, zatim James promašuje tri slobodna bacanja, Real to ne uspjeva kazniti i Monaco dolazi do novog egala.

Ipak, Real ulazi u seriju trojkama Lulla i Yabuselea, odlazi na 78:70.

Oglasi

Do kraja Monaco servira pravu dramu i četiri sekunde prije kraja James pogađa trojku sa devet metara uz faul, pogađa i dodatno bacanje i to je bilo 88:88. U narednom napadu Reala, Musa je promašio za pobjedu i meč je otišao u produžetke.

U produžecima bolje se snašla ekipa Monaca i slavila sa 94:95.

Ponovo je prvo ime u timu Reala bio naš Džanan Musa koji je odigrao još jednu maestralnu utakmicu u nizu.

Musa je večerašnji susret završio sa 24 poena i četiri asistencije i bio je ubjedljivo prvo ime Reala.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U domaćem timu Tavares je imao double-double učinak od 17 poena i 18 skokova, Llull i Yabusele su dodali po 12 poena.

Kod Monaca James je imao 24 poena, tri skoka i tri asistencije.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tuzla_1987
Hezonja je najveca ubleha kosarke i najveci krivac ya danasnji poraz
11 0
King_Kenny
...onaj Tavares je fizicki zvijer,ali mozak pileci...na 6 sekundi do kraja uz vodstvo +4 praviti onakav faul na sutu za 3 poena moze samo mentalno ogranicen igrac...lik ih kostao pobjede...kakav cutuk,nevjerovatno...
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi