Kakva partija

Benjamin Burić je ponovo pokazao zašto je jedan od najboljih golmana na svijetu

Esmer Oštraković

Rukometaši Flensburga ostvarili su pobjedu u okviru šesnaestog kola Bundeslige i to na gostovanju kod Bergishera sa 18:31.

Pobjeda Flensburga bila je veoma ubjedljiva, a već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da su bodovi njihovi.

Fenomenalnu partiju na ovoj utakmici pružio je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Benjamin Burić, koji je upisao sedamnaest odbrana.

On je tako imao procenat uspještnosti od nevjerovatnih 49%, što se rijetko viđa na rukometnim terenima, a njemu je to pošlo za rukom.

Pitanje pobjednika na ovoj utakmici je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena, a gosti su imali prednost do devet golova.

Majstorski su igrali rukometaši Flensburga, te su pokazali da su bolja ekipa, a na odmor su otišli sa vodstvom od 5:14.

U drugom poluvremenu su svoju prednost pametno održavali, te se nisu previše umarali i na kraju su pobijedili sa 18:31.

Najefikasniji kod Flensburga bili su Jakobsen i Moller sa po šest postignutih golova, a Gottfridsson je dodao pet golova.

Kod domaće ekipe Bergischera najbolji je bio Frederik Ladefoged koji je postigao četiri gola, a po tri su dodali Babak i Pesson.

Uprkos svemu utakmicu je obilježio jedan od najboljih golmana na svijetu, Benjamin Burić, koji je izluđivao domaće igrače.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.