Burić četvrti najbolji golman u Bundesligi

Samo trojica ispred njega

Burić četvrti najbolji golman u Bundesligi

E. Oštraković

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Benjamin Burić, četvrti je najbolji golman Bundeslige nakon petnaest odigranih kola.

Ispred Burića su samo Niklas Landin, Mikael Appelgren i Nebojša Simić, te ima procenat uspješnosti od 34,56%.

Ekipa Flensburga trenutno se nalazi na petom mjestu na tabeli, te imaju dvadeset osvojenih bodova, što je sedam manje od vodećeg Fuchse Berlina.

Burić važeći ugovor sa Flensburgom ima do ljeta naredne godine, a sve oko njegove sudbine biti će poznato u naredna dva mjeseca.

Jedno mjesto ispred Burića nalazi se Nebojša Simić koji ima procenat uspješnosti od 36,02%, što je bilo dovoljno za treće mjesto.

Na drugom mjestu je sjajni Mikael Appelgren čiji je procenat uspješnosti 36,49, a na prvom mjestu je naravno Landin.

Oglasi

Niklas Landin ima procenat uspješnosti 37,13, te je jasno da niko nije bio niti blizu njegovog nivoa i da je zasluženo prvi.

Francuski reprezentativac Benjaminu Buriću pokvario veliki transfer

Kiel je bio u potrazi za Landinovom zamjenom, a kao glavni kandidat isticao se reprezentativac Bosne i Hercegovine, Benjamin Burić.

Ipak, gigant iz Njemačke objavio je danas da je dogovorio transfer francuskog reprezentativca Vincenta Gerarda.

On bi na gol Kiela trebao stati narednog ljeta, te kako stvari stoje Burić neće napraviti ovaj veliki transfer, barem ne još uvijek.

Kiel i Gerard su potpisali ugovor na godinu dana, tačnije do ljeta 2024. godine, a tada bi se mogla otvoriti šansa za eventualni prelazk Burića u ovaj klub.

Oglasi

Gerard je istakao da je potpis ugovora sa Kielom nešto posebno za njega, te nije krio oduševljenje zbog toga.

"Kiel je jedan od najbolih klubova u historiji rukometa i kao dječaku bio mi je jedan od kubova iz snova. Zbog toga sa i školi učio njemački jezik. Ponosan sam i sretan što sam uspio da ispunim jedan veliki san", rekao je Gerard, te je nastavio:

"Volim da igram na najvišem nivou svaki dan i da imam pritisak da pobjeđujem na utakmicama. Učinit ću sve da budem uspješan u Kielu i radujem se ovom sjajnom timu, klubu i nevjerovatnim navijačima", završio je Gerard.

Iza sebe ovaj golman ima sjajnu karijeru. Osvojio je zlato na svim velikim takmičenjima sa Francuskom, a od klubova je nastupao za PSG, Metz, Montpellier, Istres, Dunkerque, te Saint Raphael.

U Kiel stiže kao zamjena za Landina koji će od naredne godine nastupati za ekipu Aalborga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi