Završio je svoju epizodu na Maksimiru

Jakirović iz Dinama uzeo i nesuđenog bh. reprezentativca

Samir Mlaćo
Nesuđeni bh. reprezentativac Emir Dilaver pronašao je novi klub.

Naime, Dilaver je danas i zvanično napustio Dinamo, te ostaje u Hrvatskoj, ali u dresu NK Rijeka.

I ranije se špekulisalo o tome, no sada je stigla zvanična potvrda.

Austrijski defanzivac je u pousezoni iza nas upisao tek četiri nastupa u Dinamu uz 255 minuta, no sada je raskinuo saradnju i kreće u nove izazove.

Dinamo se njega oprostio emotivnom objavom.

“Dva mandata u plavom dresu, pet naslova prvaka, dva pokala Superkupa... Brojke za naklon i veliku zahvalu. Popularni Dinamov branič Emir Dilaver zaključio je svoj maksimirski opus, karijeru će nastaviti u Rijeci i ovom mu prilikom od srca zahvaljujemo na sjajnim izvedbama, osvojenim trofejima, angažmanu i srčanosti koji su ga krasili u njegovim zagrebačkim danima.

U Dinamo je stigao 2018. godine, a ubrzo je postao jedan od najčvršćih bedema maksimirske obrane. Izdvojimo samo najvažnije... Iako je stoper, zabio je jedan od najvažnijih Dinamovih golova: glavom je pogodio za vodstvo 2:0 protiv Viktorije Plzeň u Zagrebu na proljeće 2019. u uzvratu šesnaestine finala Europa lige u kojoj su Zagrepčani na kraju slavili s 3:0.

Prešao je u turski Çaykur Rizespor, a u redove Dinama vratio se u rujnu 2021. godine. Dilaver je u Dinamovu dresu upisao 83 službena nastupa osvojivši ukupno šest trofeja.

- Zahvaljujem klubu na svemu što mi je pružio u cijelom tom periodu dok sam bio igrač Dinama. Želim zahvaliti navijačima na podršci, posebno i osobno Bad Blue Boysima koji su bili uvijek uz nas, putovali s nama, oduševljavalo me to kako su nas pratili u svakom trenutku. Žao mi je zbog rastanka od ekipe i od Dinama, ali to je tako u nogometu.

 Život ide dalje i ispred mene su nove stvari, uvijek sam bio potpuno posvećen klubu za koji nastupam, a svoj put nastavljam u Rijeci gdje ću davati sve od sebe. Zagreb će mi uvijek biti u srcu, dugo sam tu živio, osjećao sam se odlično i bio sam zadovoljan tim svojim dijelom života. Uvijek ću se tu rado vraćati - rekao je prilikom odlaska iz Dinama Emir Dilaver.

Hvala na svemu i sretno u nastavku karijere!“, stoji u saopštenju Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dilaver je rođen u Tomislavgradu, a ranije je Dinamo Rijeci posudio Antonija Marina i Denija Jurića.

Podsjetimo, Rijeku je na zimskoj pauzi koja još traje preuzeo Sergej Jakirović koji je stigao iz HŠK Zrinjski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.