Salihamidžić i Kahn u problemu zbog golmana, to posebno raduje Livakovića i Dinamo

Salihamidžić i Kahn u problemu zbog golmana, to posebno raduje Livakovića i Dinamo

E. Čaušević

Bayern se našao u velikom problemu jer je Manuel Neuer na skijanju doživio tešku povredu koljena i za njega je ova sezona završena. Klub je htio da nađe jednostavno rješenje za tu situaciju, ali naišli su na još jedan problem koji bi mogao posebno obradovati Dominika Livakovića i zagrebački Dinamo.

Navijače Bayerna jučer je šokirala objava Neuera na Instagramu koji je objavio fotografiju iz bolnice i otkrio je da je tek operisao koljeno i da je za njega sezona nažalost završena.

Za ekipu Juliana Nagelsmanna je to sigurno veliki problem, te su u klubu izuzetno ljuti na Neuera jer je povredu zadobio na skijanju koje je profesionalnim igračima zabranjeno upravo iz tog razloga.

Sada čelnici minhenskog kluba moraju brzo reagovati i pronaći novog golmana jer nisu baš presretni činjenicom da imaju na raspolaganju samo iskusnog Svena Ulreicha i mladog Johannesa Schenka koji je inače treći golman.

U Bayernu su bili spremili jednostavno rješenje za problem oko Neuerove povrede, ali njemački mediji pišu da im to ne ide kako su planirali.

Naime, Bayernova prva opcija je da vrate Alexandera Nubela koji je trenutno na posudbi u Monacu drugu sezonu zaredom gdje mu ide dosta dobro, ali čelnici francuskog kluba nisu oduševljeni takvom odlukom.

Oglasi

Nubelova posudba važi do kraja sezone i Monaco ne želi ostati bez prvog golmana pogotovo zbog činjenice da imaju namjeru na ljeto da otkupe njegov ugovor za deset miliona eura.

Takve vijesti bi mogle posebno obradovati sjajnog hrvatskog golmana Dominika Livakovića i zagrebački Dinamo. Već se uveliko špekuliše da je Livaković na meti Bavaraca i da je Oliver Kahn upravo njega pratio prije nekoliko dana na meču protiv Brazila.

No, Bayern je navodno htio taj transfer da ostvari na kraju sezone, ali zbog Nubela i Monaca bi mogli biti primorani da u januaru krenu po Livakovića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To stavlja Dinamo u odličnu poziciju jer će moći da izvuku još više novca. Navodno, za Livakovića traže oko 15 miliona eura, ali neće biti iznenađenje ako do kraja Svjetskog prvenstva da cifra bude još veća.

Sada su Hasan Salihamidžić i Kahn na potezu jer nemaju mnogo vremena do nastavka sezone, a Bayernu je hitno potreban novi golman koji može dostojno da zamijeni Neuera.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi