Emir Dilaver raskida ugovor sa Dinamom, ali neće daleko

Nije se naigrao defanzivac u posljednje vrijeme

Emir Dilaver raskida ugovor sa Dinamom, ali neće daleko

S. Mlaćo
Nesuđeni bh. reprezentativac Emir Dilaver uskoro će promijeniti klub, ali ne i državu u kojoj će nastupati u narednom periodu.

Dilaver će prema pisanju medija u Hrvatskoj razići se sa Dinamom i potpisati ugovor sa NK Rijeka.

Iskusni defanzivac će raskinuti saradnju te kao slobodan stići u Rijeku koju je preuzeo Sergej Jakirović, sada već bivši trener Zrinjskog.

Riječani se itekako žele pojačati, te su svjesni da moraju imati kvalitetan izbor.

U prvom dijelu sezone Dilaver, inače rođen u Tomislavgradu, upisao je tek četiri nastupa za Dinamo u četiri takmičenja. Radi se o ukupno 255 minuta provedenih na terenu.

U Rijeku bi mogao doći i član Dinama na posudbi u Zrinjskom Niko Janković, a nedavno su se pojavile špekulacije da na Rujevicu mogao i Nemanja Bilbija, kapiten Plemića, no od toga prema svemu sudeći nema ništa.

Oglasi

Rijeka je danas odigrala i prvi pripremni meč ove zime te slavila 6:0 protiv niželigaša Grobničana.

Strijelci za Riječane bili su Frigan, Obregon 2x, Okechuwku, Marin i Halilović.

Rijeka je prvi dio završila na razočaravajućem osmom mjestu, te su se sada očekuje mnogo bolja polusezone.

Biće to veliki ispit i za Jakirovića koji je ostavio sjajan trag u bh. nogometu, ali odlučio je krenuti u novi izazov.

Rijeka – Grobničan 6:0

Prijateljska utakmica: Rijeka – Grobničan 6:0 (1:0). Igralište u kampu HNK Rijeka. Sudac: Marin Rožman (Rijeka).

Strijelci: 1:0 Frigan (40′), 2:0 Obregon (62′), 3:0 Okechuwku (73′-ag), 4:0 Obregon (80′), 5:0 Marin (82′), 6:0 Halilović (89′-11m).

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

RIJEKA: Labrović, Alvarez, Djouahra, Grgić, Goda, Liber, Prince, Galešić, Smolčić, Hodža, Frigan. Još su igrali: Zlomislić, Vlasenko, Obregon, Dujmović, Vrančić, Bogojević, Marin, Halilović.

GROBNIČAN: Curać, Rupčić, Bosančić, Prpić, Prtenjača, Mikulica, Ušalj, Galešić, Kovačević, Aboosah, Pilčić. Još su igrali: Prince, Jelovečki, Batarelo, Šafarek, Matković, Aliyu, Franković, Golić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti