Ukoliko se FS Portugala odliči da otpusti selektora, to bi ih moglo koštati bogatstva.

Skoro pa neminovan potez je i vrlo skup

Portugalski savez u velikim problemima, je li to šansa i za Zmajeve?

Eldar Ganibegović

Nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva Fudbalski savez Portugala je pod velikim pritiskom i u velikim problemima. Izgleda da moraju donijeti nemonivan potez koji bi ih koštao velike svote novca.

Reprezentacija Portugala u Katar je stigla s namjernom da postane prvak svijeta, ali na kraju od toga neće biti ništa.

Završili su nastup već u četvrtfinalu gdje ih je izbacio Maroko, a nakon svega, jasno, krenuli su veliki pritisci na selektora i njegov stručni štab.

Fernando Santos je od strane Portugalaca tjeran još i prije Svjetskog prvenstva, a nakon novog neuspjeha ti su pritisci postali sve intenzivniji.

Također, veliki je problem i navodni sukob s glavnom zvijedom Cristianom Ronaldom.

Nakon što je danas objavljeno da Ronaldo planira ostati u reprezentaciji do Evropskog prvenstva 2024. godine, zabrinutost je još veća s obzirom na njihov zategnut odnos.

Kako mediji u Portugalu pišu, u Fudbalskom savezu Portugala bi rado dali otkaz Santosu, no to bi ih koštalo bogatstva i zbog toga se još uvijek ništa ne poduzima po tom pitanju.

Ugovor Santosu ističe u ljeto 2024. godine, a ukoliko bi ga sada otpustili, morali bi mu platiti odštetu od sedam miliona eura.

Podsjetimo, Portugalu sada slijede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a u kvalifikacionoj grupi nalaze se s Bosnom i Hercegovinom, Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vidjet ćemo mogu li naši Zmajevi iskoristiti lošu atmosferu kod Portugalaca i napasti i prvo mjesto u grupi, te po prvi put se plasirati na Evropsko prvenstvo.

Nije isključeno da se i desi to da Santos dobije otkaz, a ukoliko se Portugalci odluče da za to plate sedam miliona eura, naslijediti bi ga trebao Jose Mourinho koji je prema posljednjim izveštajima glavni kandidat za to. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.