Portugal podijeljen nakon velike odluke koju je donio Cristiano Ronaldo
Ronaldo još ne planira reći posljednje zbogom reprezentaciji Portugala.

Nema povlačenja

Portugal podijeljen nakon velike odluke koju je donio Cristiano Ronaldo

E. Ganibegović

Portugal je nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru završio u četvrtfinalu neočekivanim ispadanjem od Maroka. Nakon svega, Cristiano Ronaldo je donio odluku o tome da li će još nastupati za ovu selekciju.

Fudbalska reprezentacija Portugala otputovala je u Katar s ciljem da osvoji Svjetsko prvenstvo, ali su na kraju uspjeli proći samo do četvrtfinala.

Tu ih je zaustavio Maroko koji je apsolutna senzacija i prva afrička reprezentacija koja je izborila polufinale Mundijala.

Cristiano Ronaldo postigao je samo jedan gol u Kataru i to u prvom kolu protiv Gane (3:2), a ovo mu je bilo peto Svjetsko prvenstvo na kojem nije postigao gol u knock-out fazi.

U osmini i četvrtfinalu čak nije ni bio u početnih 11, a legendarni Luis Figo je prije nekoliko dana upravo to naveo kao razlog ispadanja od Maroka i optužio selektora Fernanda Santosa i njegov stručni štab.

Doživio je pred utakmicu sa Švicarskom u osmini finala i svojevrsno poniženje u domovini. Naime, na portalu A Bola Portugalci su glasali da li treba da bude u početnih 11 protiv Švicarske, a 70% učesnika u anketi reklo je "ne". 

Oglasi

Nakon svega, postavlja se pitanje da li će Ronaldo više igrati za reprezentaciju, a sada stiže odgovor iz Portugala - hoće.

Naime, kako pišu tamošnji mediji, on smatra da će još moći pomoći selekciji na Evropskom prvenstvu koje se 2024. godine igra u Njemačkoj. 

Nakon te odluke Portugal je podijeljen. Dok neki smatraju da je ispravno odlučio, neki misle da jednostavno više nije to to i da se treba povući. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

To znači da ćemo Ronalda vjerovatno gledati i u duelima protiv Bosne i Hercegovine s obzirom na to da smo zajedno s njima u kvalifikacionoj grupi za EURO gdje se još nalaze Island, Luksemburg, Slovačka i Lihtenštajn.

Ronaldo je upisao 196 nastupa za reprezentaciju Portugala i postigao nevjerovatnih 118 golova, a s evropskim Selecaom osvojio je Evropsko prvenstvo i Ligu nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi