Mourinho pristao da preuzme Portugal, ali pod uslovom koji je skoro nemoguće ispuniti

I Roma će se nešto pitati u tome

Mourinho pristao da preuzme Portugal, ali pod uslovom koji je skoro nemoguće ispuniti

E. Čaušević

Fernando Santos će nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Kataru vjerovatno dobiti otkaz na poziciji selektora reprezentacije Portugala, a tamošnji mediji već danima špekulišu ko bi ga mogao naslijediti i svima je jasno da se to jedno ime posebno izdvaja.

Santos je 2016. godine uspio s Portugalom da osvoji Evropsko prvenstvo zbog čega je dobio veliko povjerenje čelnika Fudbalskog saveza te zemlje, ali nije nakon toga uspio napraviti neki zapažen rezultat.

Iskusni trener je predvodio Portugal nakon toga na dva Svjetska i jednom Evropskom prvenstvu, no ova reprezentacija se nije proslavila svojim rezultatima.

Kap koja je prelila čašu bio je neočekivan poraz prije nekoliko dana od Maroka u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva čime su se Portugalci oprostili od velikog takmičenja u Kataru.

To je bila čini se i zadnja šansa za Cristiana Ronalda da osvoji ovo takmičenje, a u Portugalu su mu žestoko zamjerili što je najveću zvijezdu u obje utakmice nokaut faze izbacio iz početnog sastava i šansu mu je davao tek u drugom poluvremenu.

Nakon što je Portugal ispao od Maroka odmah su počele špekulacije da će Santos dobiti otkaz, a mediji u ovoj zemlji navode da je samo pitanje trenutka kada će to biti ozvaničeno.

Oglasi

S reprezentacijom Portugala povezuje se već nekoliko imena, ali je već sada svima jasno ko je najveća želja čelnika Saveza i navijača u toj zemlji.

Naime, Portugalci se nadaju da će Jose Mourinho konačno pristati da vodi ovu reprezentaciju i navodno su ga čelnici Saveza već kontaktirali kako bi "ispipali teren" i vidjeli ima li ikakve šanse da on pristane na njihovu ponudu.

Navijači u Portugalu se već dugo nadaju da će Mourinho preuzeti reprezentaciju, ali se nadaju da situacija nije jednostavna i obećavajuća u ovom trenutku.

Mourinho je trenutno pod ugovorom s Romom i nema namjeru da napušta rimski klub gdje mu ide dosta dobro i ne krije da ponovo uživa u trenerskom poslu otkako je preuzeom Vučicu.

No, razgovori Mourinha i čelnika Saveza su održani i on je navodno rekao da će prihvatiti ponudu, ali samo pod jednim uslovom.

Oglasi

Mourinho je jasno poručio da će biti novi selektor Portugala samo u slučaju da može zadržati posao u Romi. Smatra da nije problem da vodi istovremeno klub i reprezentaciju što se u ovom poslu zaista rijetko viđa.

Treneri imaju pravo to da urade, ali pitanje je da li će Portugalci pristati na sve to jer je jasno da vođenje kluba oduzima dosta vremena i da se ne može posvetiti reprezentaciji u potpunosti.

Također, nije baš najjasnije kako bi u svemu tome reagovali čelnici Rome kojima sigurno ne bi bilo svejedno da Mourinho ima dodatni posao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, treba istaći da Mourino s rimskim klubom ima ugovor do ljeta 2024.godine.

Na kraju bi jedino mogla presuditi ogromna želja koju imaju Portugalci da Mourinho preuzme kormilo reprezentacije, a da li će oni na kraju pristati na njegov uslov ostaje nam da vidimo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi