Obilježeli su finale

Objavljen snimak kako se Messi i Mbappe provociraju: Argentinac je u očima svih dobrica, ali...

Admin Čaušević

Nekad i postizanje hat-tricka u finalu Svjetskog prvenstva nije dovoljno za osvajanje najvažnijeg trofeja u fudbalu. Na svojoj koži je to najbolje osjetio Kylian Mbappe koji je sa Francuskom izgubio od Argentine i timskog saigrača iz PSG-a, Lionela Messija.

Messi u očima svih ljubitelja fudbala djeluje kao totalno pozitivan lik, maksimalno profesionalan, nije sklon incidentima na terenu i van terena zbog čega je sportski uzor milionima mališana.

S druge strane, Mbappea zbog njegovog prepotentog i egoističnog ponašanja mnogi nazivaju "bahatim derištem" i generalno ne vlada lijepo mišljenje o njegovom karakteru, dok igrački kvalitet nije upitan.

Saigrači iz PSG-a su sasvim očekivano bili najveće zvijezde finala, a snimci nakon golova su pokazali da odnos između njih dvojice i nije toliko zdrav bez obzira na srdačan pozdrav prije utakmice.

Kako što se može vidjeti na snimku koji kruži društvenim mrežama prvi sa provokacijama počeo je Messi i to nakon što je uspješno zabio penal.

Kada je stigao na centar Messi je stisnuo pesnicu i pogledao je prema Mbappeu koji je okrenuo glavu i pogledao iza sebe da vidi da li je kapiten Gaučosa gledao u njega ili nekog drugog.

Mbappe je svoju osvetu dočekao u drugom poluvremenu kada je stisnuo pesnicu nakon gola dok u njega gleda klupski saigrač.

Na kraju meča obojica igrača su pustili suzu. Mbappe od razočarenja zbog izgubljenog finala, a Messi zbog osvajanja trofeja kojeg čeka cijelu karijeru.

"Desetka" Francuske je postigla hat-trick te turnir završila sa osam golova što je bilo dovoljno za titulu najboljeg strijelca Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Messi je u finalu postigao gol manje od svog klupskog saigarča, ali je odnio zlato te titulu najboljeg igrača pa se može reći da je pokupio šlag u Kataru.

Podsjećanja radi, u regularnih 90 minuta finala rezultat je glasio 2:2, da bi u dva produžetka obje selekcije postigle po gol. Na kraju su odlučili penali gdje su se bolje snašli Argentinci. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.