On je znao: Još 2015. godine objavio je datum kada će Messi osvojiti Svjetsko prvenstvo
Messi ostvario svoj najveći san.

Dogodilo se upravo tako

On je znao: Još 2015. godine objavio je datum kada će Messi osvojiti Svjetsko prvenstvo

Eldar Ganibegović

Lionel Messi danas je sa svojom Argentinom u Kataru postao prvak svijeta, a jedan je čovjek to prognozirao još prije više od sedam godina.

Danas je spuštena zavjesa na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a fantastično finale odigrali su Argentina i Francuska.

Nakon 120 minuta igre bilo je 3:3, a poslije izvođenja penala radovali su se Argentinci koji su po treći put postali prvaci svijeta.

Tako je svoj veliki san ostvario i Lionel Messi koji je uzeo trofej koji mu je nedostajao i sada je definitivno rame uz rame s Maradonom u Argentini.

Imao je Messi šansu i 2014. godine kada je stigao do finala, ali je tamo njega i Argentinu zaustavila Njemačka.

Ovaj put su Argentinci uspjeli, a zanimljivo je da je ovakav ishod prognoziran još prije sedam godina.

Oglasi

Naime, izvjesni Jose Miguel Polanco je u martu 2015. godine objavio Twitt u kojem je rekao da će Messi na današnji dan postati prvak svijeta.

"18. decembar 2022., 34-godišnji Leo Messi osvaja Svjetsko prvenstvo i postaje najveći igrač svih vremena. Provjerite to sa mnom za sedam godina", napisao je.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dakle, osim što je predvidio da će Argentina osvojiti Svjetsko prvenstvo u Kataru, ujedno je rekao i da to neće učiniti u Rusiji četiri godine prije.

Argentina je u Rusiji ispala u osmini finala i to upravo od Francuske u onoj sjajnoj utakmici, a Galski Pijetlovi tada su slavili 4:3. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi