Najveći svih vremena: Svi rekordi koje je Messi porušio u Kataru
Nakon ovoga, definitivno je, prema mišljenju mnogih, najbolji svih vremmena.

Nezaustavljiv je

Najveći svih vremena: Svi rekordi koje je Messi porušio u Kataru

Eldar Ganibegović

Argentina je po treći put u historiji postala prvak svijet. Bilo je to na krilima Lionela Messija koji je u Kataru porušio niz rekorda.

U finalu Svjetskog prvenstva u Kataru Argentina je večeras nakon penala savladala Francusku i postala prvak svijeta.

Nakon 120 minuta igre bilo je 3:3, a Lionel Messi je postigao dva gola, te tako stigao do sedam na ovom prvenstvu, a ukupno 13.

Leo je srušio impresivne rekorde. Postao je najbolji argentinski strijelac na Svjetskim prvenstvima s 13 golova, nadmašivši Gabriela Batistutu koji je postigao tri manje. 

Osim toga, ušao je u odabranu skupinu fudbalera s pet Mundijala. Prije Katara, nastupao je u Rusiji 2018. godine, Brazilu 2014., Južnoj Africi 2010. i Njemačkoj 2006. godine. 

Također, mađioničar iz Rosarija nadmašio je vlastiti rekord i postao prvi fudbaler u historiji koji je asistencije dijelio u pet različitih izdanja. Treba podsjetiti da je, povrh toga, skupio tri u Kataru.

Oglasi

Nadmašio je Paola Maldinija kao igrača s najviše minuta na Svjetskim prvenstvima. Talijan je bio na vrhu s 2.217 odigranih minuta, dok Messi sada ima 2.314.

Bio je na pragu dostići Miroslava Klosea koji je čovjek s najviše pobjeda - 17. Leo je zaostao samo korak sa 16 pobjeda, nakon što je Francuska izjednačila u večerašnjem finalu. 

Postao je prvi igrač koji je na jednom turniru postizao golove u osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu i finalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon utakmice protiv Francuske dodijeljene su i individualne nagrade, a Lionel Messi je proglašen najbolji igračem prvenstva.

Po prvi put je to u historiji da jedan igrač tu nagradu dobije dva puta, nakon što ju je dobio i u Brazilu 2014. godine. 

Top Komentari

RuthlessDyni
Nikad, CR ostaje najveći zauvijek.
4 8
King_Kenny
...sada definitivno jeste,nema mu se vise ni za sta prigovoriti,kompletirao je sve i timski i individualno...to je to...smijesno je sada vise i porediti ga sa Ronaldom,a pogotovo Peleom i Maradonom...bolji je od svih...
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi