Onana je u Inter došao iz Ajaxa, a u italijanskom velikanu se na golu mijenja sa veteranom Samirom Handanovićem

Neće više braniti za Kamerun

Onana sve šokirao konačnom odlukom: A tek mu je 26...

Edmir Škorić

Golman Intera Andre Onana donio je neočekivanu odluku da okonča reprezentativnu karijeru nedugo nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Onana je izbačen iz reprezentacije samo nekoliko sati prije okršaja Kameruna i Srbije zbog navodnih nesuglasica sa selektorom Rigobertom Songom.

Sugerisano je da je problem nastao zbog žestokog neslaganja s tehničkim timom oko njegovog stila igre, u kojem su od njega tražili da bude manje ekscentričan u svom pristupu.

Onana je u petak objavio svoje međunarodno penzionisanje unatoč tome što ima samo 26 godina, rekavši da je "moja priča s kamerunskom reprezentacijom došla kraju".

Onana je 2016. godine debitovao pod vodstvom trenera Huga Broosa. Predstavljao je svoju zemlju 36 puta, a njegova posljednja utakmica bila je poraz od Švicarske 1:0 na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kamerunu.

"Svaka priča, koliko god bila lijepa, ima svoj kraj. Tako je završila moja priča s kamerunskom reprezentacijom", poručio je Onana.

Propustio je utaikmice protiv Brazila i Srbije, a Kamerun je takmičenje završio već u grupnoj fazi zajedno sa Srbijom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

On se prethodno svijetu na najbolji način predstavio kao golman Ajaxa, nakon čega je prešao u Inter i sa Samirom Handanovićem vodi borbu za broj jedan u slavnom klubu iz Milana. Sada će imati priliku da se u potpunosti fokusira na klupske obaveze.

Serija A se nastavlja početkom 2023. godine, a Intera već 4. januara čeka derbi sa vodećim Napolijem, pa će Inzaghi do tada morati da odluči kome dati šansu - Onani koji zna da zablista ili veteranu Handanoviću koji je neprikosnoven na golu, ali ipak sa sve učestalijim pogreškama.

Na Mundijalu odigrao jednu utakmicu, pa se posvađao sa selektorom
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.