Najveći gubitnik Mundijala se vratio kući, pa u igri s djecom "pokazao" zašto je izbačen iz ekipe

Očito više voli da igra nego da brani

Najveći gubitnik Mundijala se vratio kući, pa u igri s djecom "pokazao" zašto je izbačen iz ekipe

E. Čaušević

Kamerunski golman Andre Onana na tužan način završio je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer ga je selektor Rigobert Song istjerao iz reprezentacije nakon što su se posvađali, a sada se pojavio i prvi video golmana Intera nakon cijelog tog skandala i haosa.

Onana je branio za Kamerun u prvoj utakmici protiv Švicarske, ali potom su svi bili iznenađeni kada je objavljeno da on uopšte nije u sastavu za meč protiv Srbije i već tada bilo je jasno da nešto nije u redu.

Song je sat vremena prije početka utakmice protiv Srbije objavio da Onana uopšte nije u konkurenciji za tu utakmicu, te je golman Intera ostao u hotelu i uopšte se više nije pojavljivao s ekipom.

Kasnije je objavljeno da su Song i Onana imali okršaj u svlačionici jer je selektor Kameruna od njega tražio da ne rizikuje previše s loptom u nogama i svojim istrčavanjima, ali se to njemu nije svidjelo i odbio je.

Song je odmah Onani poručio da više neće igrati na Mundijalu, te se on odmah nakon utakmice protiv Srbije spakovao i vratio u Kamerun.

Jasno je da će Onana teško ponovo stati na gol reprezentacije Kameruna dok je Song na selektorskoj poziciji jer je verbalni sukob bio zaista paklen.

Oglasi

Onana se nakon tužnog završetka u Kataru odlučio vratiti u Kamerun gdje će kratko biti na odmoru prije povratka u Milano gdje će se priključiti ekipi Intera na pripremama za nastavak sezone.

Pojavio se i video kamerunskog golmana koji je oduševio sve kada se pojavio na jednom igralištu kako bi zaigrao fudbal s djecom i to u majici koja je dio opreme reprezntacije Kameruna.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Onana je pokazao da dosta dobro igra fudbal i na drugim pozicijama zbog čega i nije toliko iznenađenje što kao golman voli toliko da ima loptu u posjedu i da učestvuje u akcijama svojih ekipa.

Song je za njega rekao da je moderni golman i tražio je od njega tradicionalniji pristup poziciji koju ima, ali Onana je to odbio i to ga je koštalo mjesta u reprezentaciji Kameruna i pitanje je da li će više ikada zaigrati u dresu ove države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi