U Bosni i Hercegovini je već igrao za Široki Brijeg, a sada bi mogao u Mostar.

Mujan opet u Hercegovini?

Zrinjski pojačava napad: Dijete Hajduka dolazi u Mostar?

E. Ganibegović

Zrinjski je nakon jesenjeg dijela prvenstva promijenio trenera, otišao je i ponajbolji fudbaler, a sada bi, čini se, u Mostar moglo stići i jedno poznato ime s bh. terena koje bi pojačalo konkurenciju u napadu.

Iako ima utakmicu manje, Zrinjski je osvojio jesenju titulu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine s 39 bodova, tri više od Širokog Brijega koji je drugi.

Nakon završenog prvog dijela sezone, na iznenađenje mnogih klub je napustio trener Sergej Jakirović koji je s Plemićima pravio sjajne rezultate.

Na njegovo mjesto stigao je Krunoslav Rendulić, a iz Zrinjskog odlazi i ponajbolji fudbaler ovog tima, Niko Janković.

Kao i Jakirović i on odlazi u Rijeku, a saradnja bi trebala biti ozvaničena kroz nekoliko dana.

Prometno će biti i dalje u prvaku Bosne i Hercegovine, a kao potencijalno pojačanje spominje se 27-godišnji hrvatski ofanzivac Tonći Mujan.

On je dijete Hajduka, a u karijeri je još igrao za Deportivo B, Zadar, Krško, Domžale, Umraniyespor, Aluminij, Široki Brijeg i Hanoi u koji je otišao ljetos upravo s Pecare.

Za Hanoi je za pola godine skupio 17 utakmica i postigao dva gola uz pet asistencija, a sada je slobodan igrač i spreman za povratak u Bosnu i Hercegovinu.

Vijetnam će mu sigurno ostati u sjajnom sjećanju jer je osvojio duplu krunu s Hanoijem, a ukoliko dođe u Zrinjski mogao bi postati jedan od rijetkih igrača, ako ne i prvi koji je osvojio dvije duple krune u jednoj sezoni. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Širokom Brijegu je na 25 utakmica postigao devet golova i dodao pet asistencija i, zanimljivo, Široki Brijeg je klub u kojem je postigao najviše golova u karijeri.

Vrijedi istaći i da je u pitanju bivši mladi reprezentativac Hrvatske. Za mlađe kategorije Vatrenih nastupio je četiri puta i postigao tri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.