Koga sve želi Jakirović: Da li je opcija i Bilbija?

Rijeka počela sa pripremama

Koga sve želi Jakirović: Da li je opcija i Bilbija?

Samir Mlaćo

Odlaskom Sergeja Jakirovića u Rijeku, mnogo se priča o tome da li će on sa sobom 'povući' i nekog iz redova Plemića. Nekoliko imena je navodno u igri. 

Rijeka je počela sa pripremama, a novi šef struke je Sergej Jakirović, sada već bivši trener mostarskog Zrinjskog.

Najavljuje se i određene promjene u timu, nekoliko igrača će dobiti raskid ugovora, a mnogo više se priča o potencijalnim pojačanjima.

Na Rujevicu bi mogao doći Niko Janković, sjajni mladi nogometaš koji nastupa za Zrinjski, ali na posudbi iz Dinama.

Jasno je da Dinamo odlučuju o njegovoj sudbini, odnosno gdje će nastaviti karijeru, pa je moguće da ga u drugom dijelu sezone gledamo ponovo pod Jakirevićevom palicom.

Rijeku bi mogao stići i austrijski defanzivac bh. porijekla Emir Dilaver.

Oglasi

Dilaver bi mogao do kraja sezone nastupati za Rijeku, a onda i završiti svoju priču sa Dinamom gdje je pao u drugi plan.

Najbliži Rijeci je Antonio Marin, koji se nakon posudbe u Šibeniku također nije uspio izboriti za minutažu kod Ante Čačića. Marin želi da ide tamo gdje će igrati i čini se da bi već u  narednim danima se mogao pojaviti na Rujevici.

"Ima u tome istine. Tražimo kvalitetne igrače i pojačanja. Nije ih lako dovesti, no ima ih koji su nam zanimljivi. Tražimo mlade, potentne, one koji donose kvalitetu. Vidjet ćemo hoćemo li to uspjeti realizirati.", rekao je Jakirović na prozivci o mogućim pojačanjima iz Dinama.

Sportske novosti danas prenose da se sa Rijekom povezuje i sjajni kapiten Plemića Nemanja Bilbija.

Bilbija ruši sve rekorde u Premijer ligi, sa Jakirovićem ima sjajan odnos i veliko je pitanje da li bi Zrinjski pristao da u momentima kada se bori za prvaka pusti svog prvog strijelca.

““”Čistka”, smanjivanje (pre)velikog rostera je počelo, spomenuti trojac sigurno neće biti jedini u rubrici odlasci, a do kraja sedmice svakako se očekuju i novosti u dolascima, ova Rijeka nasušno treba nove, svježe “krvi”, ali prije svega kvalitetu. Nemanja Bilbija, napadač Zrinjskog, unatoč tome što je viđen na Kvarneru, navodno nije jedna od opcija...“, stoji u tekstu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bilbija je ove sezone postigao deset pogodaka i dijeli lidersku poziciju na listi strijelaca sa Mirsadom Ramićem iz FK Igman Konjic.

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti