Zrinjski ostao bez svog drugog najboljeg igrača

Odmah iz Bilbije

Zrinjski ostao bez svog drugog najboljeg igrača

A. Čaušević

Novi trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić je najavio odlaske nekih od vodećih igrača Plemića, a prvi zvučni odlazak bit će ozvaničen sljedeće sedmice kada će ekipu napustiti sjajni Niko Janković.

Zrinjski je iza sebe imao odličnu polusezone, ali pitanje je da li je (ne)očekivani odlazak Sergeja Jakirovića uzdrmao vodeću ekipu Premijer lige. Za njegovog nasljednika je izabran Krunoslav Rendulić.

Rendulić će s pripremama početi početkom januara. Već sada je jasno da ekipa Plemića neće biti ista kao što je to bio slučaj jesenas.

Odlazak Nike Jankovića, možda i drugog najboljeg igrača Plemića pored Nemanje Bilbije, je praktično gotova stvar i odličnog ofanzivca više nećemo gledati u Premijer ligi.

Jankvića na proljeće nećemo gledati u Premijer ligi 

Kada je napustio Plemiće Jakirović je odmah prstom pokazao na Jankovića i njegova želja će biti ispunjenja. Pojačat će novi klub, a oslabiti bivši.

Dakle, 21-godišnji Zagrepčanin nastavlja karijeru u Rijeci koja će sa Jakirovićem na čelu izgledati značajno drugačije. Na Kvarneru smatraju da će strijelac šest golova za Zrinjski biti pravo pojačanje.

Oglasi

Janković je u Zrinjskom boravio kao posuđen igrač drugog tima Dinama, pa ostaje da se vidi kakvu korist iz njegovog transfera u Rijeku će izvući mostarski klub.

Niko  Janković
Niko Janković HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: MF

Statistika

18 nastupa
17 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
6 asistencija
1 golova

Glavni operativac Plemića Danko Šulenta je na predstavljanju Rendulića kazao da su Plemići inskasirali određenu sumu novca odlaskom Jakirovića. U slučaju Jankovića vrlo je izvjesno da neki od igrača sa Rujevice stignu pod Bijeli brijeg.

Inače, Rendulić je prozivku Plemića zakazao za 9. januar. Bit će zanimljivo za vidjeti da li će se svi igrači pojaviti. Ne isključuje se i nova lica pošto su u toku pregovori s nekim fudbalerima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neki igrači su najavili odlaske, vrlo vjerovatno će to biti realizovani, s nekim ćemo se razići jer mislim da se na tim pozicijama možemo dodatno pojačati, ali rano je za davanje konkretnih imena", kazao je novi trener prvaka BiH.

Treba dodati i da je Rendulić kompletirao stručni štab te da će mu pomoćnici biti Domagoj Perić iz Dinama II te Saša Sabljec koji je Renduliću ranije asistirao u Gorici.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Dobro došao Jankoviću na Kvarner.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi