Ostavio je Barcelonu u igri i na kraju njegov tim je slavio

Mirotić o dešavanjima u Pioniru i velikom skandalu: Šokiran sam, to se ne smije dešavati

Samir Mlaćo
Sjajan meč u okviru 16. kola Eurolige odigrali su sinoć Crvena Zvezda i Barcelona.

Zvezda je bila pred pobjedom, ali nevjerovatnom trojkom Nikola Mirotić je utišao dvoranu, odveo meč u produžetke, a zatim je Barcelona slomila otpor srbijanskog tima i slavila 99:94.

Pojavili su se i snimci koji jasno pokazuju da je Mirotić uoči šuta za produžetak gazio aut liniju, no sudije to nisu vidjele i Zvezda je žestoko oštećena.

Da jesu, Zvezda bi imala loptu i sigurno upisala veliku pobjedu.

Mirotić je nakon meča stao pred srbijanske medije, a o spornoj situaciji je kazao.

“Ozbiljno? Nisam znao.... Šokiran sam. I kako da poslije toga ne zvižde sudijama. Ne smiju se te stvari dešavati. Ima toliko kamera, usporenih snimaka. Zašto bih ja sumnjao u to, taman posla. Nisam vidio to. Bože moj, idemo dalje“, rekao je Mirotić.

Pohvalio je Zvezdu i navijače, te istakao da je njegov tim imao mnogo sreće.

Sretan sam što smo slavili, a ovo je bilo prelijepo veče u Pioniru“, rekao je on.

Zvezda je pred sami kraj 's penala' mogla riješiti utakmicu. Međutim, jednu promašeno bacanje Stefana Markovića omogućilo je Barceloni da ostane u životu, a španski velikan je trojkom Nikole Mirotića došao do 84:84 i odveli su meč u produžetak.

Neizvjesno je bilo i u dodatnih pet minuta. Barcelona je međutim bila za nijansu bolji tim i došla je do trijumfa, 11. u ovoj sezoni Eurolige u kojoj imaju i pet poraza. Beogradski tim je na omjeru 8-8.

Svakako da se postavlja pitanje zašto niko od košarkaša Zvezde nije pravio faul kada je Mirotić dobio loptu, jer je njemu odgovarao samo šut za tri poena, u čemu je na kraju i uspio.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tomas Satoransky je kod Barcelone ubacio 19 poena i imao je 10 asistencija, Cory Higgins je ubacio 15 poena, a junak Nikola Mirotić 12.

Filip Petrušev i Nemanja Nedović su sinoć predvodili domaće s po 24 poena, a odličan je bio i Mitrović sa 18 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.