Mirotić nevjerovatnom trojkom utišao beogradsko grotlo, Barca slomila Crvenu zvezdu u produžetku
Užarena atmosfera dočekala je Barcelonu u dvorani Aleksandar Nikolić u Beogradu, a na parketu su igrači igrali fenomenalno (Foto: EPA)

Trijumf Barcelone

Mirotić nevjerovatnom trojkom utišao beogradsko grotlo, Barca slomila Crvenu zvezdu u produžetku

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Beogradu od ekipe Barcelone rezultatom 99:94 u susretu 16. kola Eurolige. Bio je ovo zaista fantastičan meč, pun preokreta i uzbudljivom završnicom u kojoj su se bolje snašli gostujući igrači koji su na kraju upisali pobjedu.

Crvena zvezda od dolaska Duška Ivanovića na klupu igra sjajnu košarku, a večeras je u grotlu dvorane Aleksandar Nikolić u Beogradu ispustila priliku da sruši i Barcelonu koja se provukla zahvaljujući Nikoli Mirotiću.

Navijači su uz pravi spektakl dočekali Barcu. Mnogi su ostali u nevjerici zbog atmosfere u dvorani, ali Katalonci su suviše iskusni da bi se prepali u ovakvim utakmicama.

Gosti su kontrolisali prvu dionicu. Pogađali su gotovo sve što su mogli, Zvezda nije imala pravi odgovor, pa je Barcelona nakon prve četvrtine imala 11 poena prednosti, 28:17.

Košarkaši Crvene zvezde nisu dopustili da se Barca dodatno odvoji. Istina, imali su gosti plus 15 na otvaranju druge dionice, ali domaći potom prave seriju od 17:0 i poenima Petruševa prelazi u vodstvo, 36:34.

Oglasi

Završne minute prvog poluvremena ipak pripadaju Barci. Katalonci su uspjeli vratiti prednost na svoju stranu i na odmor odlaze s tri poena prednosti, 43:40.

Nastavak utakmice donosi fenomenalnu košarku s obje strane. Zvezda je zablistala u trećem periodu i nakon 30 minuta igre beogradski tim je imao odličnih osam poena prednosti, 65:57.

Domaći tim na otvaranju posljednjeg perioda odlaze ii na 12 razlike. Činilo se kako će prelomiti meč na svoju stranu, ali Barcelona se ekspresno vraća u meč.

Slušao je Katalonce šut maksimalno, a na nešto više od minut prije kraja trojkom Sertaca Sanlija gosti dolaze do izjednačenja, 79:79.

Zvezda je na kraju 's penala' mogla riješiti utakmicu. Međutim, jednu promašeno bacanje Stefana Markovića omogućilo je Barceloni da ostane u životu, a španski velikan je trojkom Nikole Mirotića došao do 84:84 i odveli su meč u produžetak.

Neizvjesno je bilo i u dodatnih pet minuta. Barcelona je međutim bila za nijansu bolji tim i došla je do trijumfa, 11. u ovoj sezoni Eurolige u kojoj imaju i pet poraza. Beogradski tim je na omjeru 8-8.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tomas Satoransky je kod Barcelone ubacio 19 poena i imao je 10 asistencija, Cory Higgins je ubacio 15 poena, a junak Nikola Mirotić 12.

Filip Petrušev i Nemanja Nedović su večeras predvodili domaće s po 24 poena, a odličan je bio i Mitrović sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije