U Romi imaju jasan stav

Klub iz snova za mlade igrače pokucao Tahiroviću na vrata, Mourinho je odmah lupio šakom o stol!

A. Čaušević

Potencijalni reprezentativac BiH stasava uz jednog od najboljih trenera u historiji. Benjamin Tahirović bi uskoro mogao postati Zmaj, a iako je njegova karijera tek na početku ima priliku da uči od velikog Josea Mourinha.

Prema najavama iz Italije pauzu zbog Svjetskog prvenstva Tahirović je iskoristio na sjajan način i očekuje se da u duelu protiv Bologne bude starter.

Ovaj 19-godišnji veznjak je do sada igrao protiv Torina sredinom novembra, a u prvom meču u 2023. godini očekuje se da dobije šansu od prve minute.

Talentovani fudbaler rođen u Švedskoj itekako je porastao u očima portugalskom treneru te bi na proljeće trebao biti sastavni dio prvog tima.

Pokazuju to i dešavanja iz proteklih dana kada je na Romina vrata zakucao Sassuolo, klub iz snova za razvoj mladih igrača pošto je proteklih godina afirmisao niz sjajnih igrača koji igraju u najboljim ekipama Serije A.

Vučica je zainteresovana za Davidea Frattesija, a Sassuolo za ovog fudbalera želi između 30 i 35 miliona eura ili da su transfer uključe još neki igrači.

Giovanni Carnevali, direktor Sassuola je tražio Tahirović, ali su Mourinho i sporski direktor Rome Tiago Pinto odmah rekli "ne".

I takav jasan stav možda najbolje opisuje kakav status Tahirović ima u Romi i da se od njega u narednim godinama očekuju velike stvari.

Ostaje da se vidi da li će te velike stvari pokazivati i u dresu reprezentacije BiH. Nedavno se pojavila i informacija da je sjajni talenat već izabrao Zmajeve.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tahorović je rođen u Švedskoj. U skandinavskoj zemlji i nisu previše obraćali pažnju na njega, tako nije ni dobijao pozive u omladinske selekcije, ali sada kada se pojavila i opcija igranja za BiH Šveđani su počeli pokazivati intere.

Prilikom svog dolaska u Romu tada je dres Vučice nosio Edin Džeko pa bi to mogao biti jedan od ključnih razloga zašto će bi Tahirović u konačnici trebao izabrati BiH prije Švedske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.