Mourinhu ponuđen posao koji gotovo niko ne odbija
Legendarnog portugalskog stručnjaka silno žele na selektorskim pozicijama i vidjet ćemo hoće li on pristati da postane vođa nekog nacionalnog tima (Foto: EPA)

Poziv na razgovor

Mourinhu ponuđen posao koji gotovo niko ne odbija

M. Šljivak

Trener Rome Jose Mourinho (59) veoma je tražen na selektorskim pozicijama, a nakon njegovog Portugala interes za njegov angažman pokazao je u Fudbalski savez Brazila, koji će u narednim danima obaviti sastanak sa čuvenim trenerom.

Legendarni stručnjak Jose Mourinho radi odličan posao na klupi Rome, ali lako bi se moglo desiti da 59-godišnji trener napusti klupu rimskog tima.

Ogroman interes za njegove usluge pokazuju reprezentacije Portugala i Brazila i oba Saveza bi Posebnog rado vidjele na selektorskoj poziciji.

Fudbalski savez Portugala navodno je već kontaktirao Mourinha. On je međutim odbio ponudu i iskazao je jasnu namjeru da ostane na klupi Rome s kojom je ugovorom vezan do 2024. godine.

Samo što je odbio državu u kojoj je rođen pojavio se interes i Fudbalskog saveza Brazila, koji je također u potrazi za čovjekom koji će preuzeti nacionalni tim.

Tite nije uspio Karioke odvesti do titule prvaka svijeta, a u Brazilu su uvjereni da to Jose Mourinho može napraviti već 2026. godine.

Oglasi

"Selecao je spreman za pregovore sa Joseom Mourinhom o preuzimanju reprezentacije. Predsjednik Fudbalskog saveza Brazila Ednaldo Rodrigues lično će predvoditi pregovore", piše italijanska La Repubblica.

Predstavnici brazilskog Saveza će u narednim danima predstaviti svoju ponudu Joseu. Raspolažu poprilično dobrim finansijama i plata ne bi trebala biti problem.

Ipak, Posebni je dovoljno zaradio kroz veliku karijeru da mu novac trenutno ne igra bitnu ulogu, ali ostaje nam da vidimo šta će odlučiti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Jose Mourinho je na veliku scenu stigao kao trener Porta kojeg je 2004. godine odveo do titule prvaka Evrope.

Vrhunski posao potom je radio u Chelseaju, Interu, Real Madridu, a vodio je još Manchester United i Tottenham.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
snjim ce osvojit onu kupa amerika a belcim i svjetsko bi mogli nemere oni tite onosu sve cirkusanti bili u njiha dok je on vodijo
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti