Smatraju da je trebao da odsluži kaznu

Espanyol se dva dana nakon utakmice javio Španskom savezu, tvrde da Lewandowski nije smio igrati

Edmir Škorić

U subotu su Barcelona i Espanyol remizirali rezultatom 1:1, a dva dana kasnije plavo-bijeli iz Katalonije uputili su pismo Španskom nogometnom savezu (RFEF) u kojem su objasnili da je Robert Lewandowski "morao odslužiti kaznu".

Lewandowski je od strane La Lige suspendovan na tri utakmice zbog crvenog kartona dobijenog u duelu s Osasunom neposredno pred reprezentativnu pauzu, ali je u međuvremenu La Liga poništila suspenziju. Interesantno da je ta odluka stigla samo 24 sata prije utakmice s Espanyolom.

Čak je i Xavi pripremao tim Barcelone bez Poljaka, koji se na kraju našao u timu, a iz Espanyola uvjeravaju da su prekršena pravila i da Lewa nije smio da kroči na teren.

"Klub je prije početka utakmice u dobroj vjeri obavijestio i sudiju utakmice g. Mateu Lahoza i sam RFEF o prisutnosti u protivničkoj jedanaestorici nogometaša Roberta Lewandowskog koji je morao odslužiti kaznu nakon što je isključen u prethodnom kolu. Espanyol će, kao što smo najavili uoči utakmice, svim raspoloživim resursima braniti svoje interese i interese naših navijača, svjestan flagrantne nepravde koju ugrožava bit naše konkurencije i da se ova nepravda održava u brzopletom rješavanju i uz evidentne pravne mjere", saopćio je Espanyol.

Nije jasno šta će se dalje dogoditi. Barcelona još uvijek ne zna hoće li Lewandowski moći igrati protiv Atletica u sljedećem kolu ili će mu se vratiti zabrana od tri utakmice.

No, prema svemu sudeći, žalbe Espanyola će biti uzaludne i ništa značajno neće da se promijeni.

Barcelona je osvojila samo bod protiv Espanyola, ali svejedno ostaje na vrhu tabele sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Real Madrid (38).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Lewandowskog, on je uvjerljivo najbolji strijelac La Lige sa 13 pogodaka i čini se da mu je baš prijao dolazak u Barcelonu.

Mnogi su bili iznenađeni kada je na ljeto Poljak napustio Bayern gdje je osvojio čak 10 titula Bundeslige, Ligu prvaka, četiri Kupa Njemačke, te niz individualnih nagrada, uključujući i Zlatnu loptu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.