Je li kontroverzni ćelavac odsudio svoje? Niko ne može da vjeruje šta je čovjek napravio
Sudija Antonio Mateu Lahoz postao je rekorder po broju žutih kartona na Svjetskim prvenstvaima i u meču Argentina - NIzozemska pokazao ih je čak 15 (Foto: EPA)

Lahoz u centru pažnje

Je li kontroverzni ćelavac odsudio svoje? Niko ne može da vjeruje šta je čovjek napravio

Midhat Šljivak

Španski sudija Antonio Mateu Lahoz (45) ponovo je u centru pažnje svjetskih medija nakon još jedne skandalozne utakmice koju je odsudio i potpuno je upropastio katalonski derbi između Barcelone i Espanyola (1:1).

Nakon što je na utakmici Svjetskog prvenstva između Argentine i Nizozemske Antonio Mateu Lahoz podijelio nestvarnih 15 žutih kartona, smatralo se kako ovaj 45-godišnji Španac ne može odraditi skandalozniju utakmicu.

Ipak, po povratku kući Lahoz je pokazao da itekako još više može izgubiti kontrolu nad utakmicom i katalonski derbi između Barcelone i Espanyola (1:1) totalno je uništio podijelivši 17 žutih kartona.

Niko nakon meča nije bio zadovoljan onim što je Lahoz radio. Trener Barcelone Xavi Hernandez je do jučer imao visoko mišljenje o ovom sudiji, no nakon katastrofalnog suđenja, mišljenje je promijenjeno.

"Potpuno je izgubio kontrolu nad utakmicom. Bespotrebno je dijelio toliko kartona. Rekao sam mu to nakon utakmice. On mi je nakon utakmice rekao da mu je drago da me vidi i pitamo da li zaista vjerujem da je izgubio kontrolu nad utakmicom", rekao je Xavi.

Oglasi

Ove sezone španski sudija je sudio 15 utakmica. Pokazao je 75 žutih i pet crvenih kartona. Meč Barcelone i Espanyola mogao bi ga poslati na hlađenje.

La Liga će gotovo sigurno nakon svega morati da reaguje. Traži se barem suspenzija od nekoliko utakmica jer ono što čovjek radi na terenu jednostavno nije normalno.

Konstatno je Lahoz taj koji je u centru pažnje. Posljednje dvije utakmice koje je sudio pokazuju da polako gubi kontrolu i možda je najbolje da ode na hlađenje.

FIFA ga je nakon meča Argentine i Nizozemske poslala kući, a vidjet ćemo hoće li dobiti sankciju i od rukovodstva La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne želim biti u centru pažnje. Tu sam jer volim i živim fudbal. Sve vidim i čujem i nikad neću promijeniti način na koji sudim. Ovaj posao je moja strast", rekao je nedavno Lahoz.

U ljubavi očigledno često zna pretjerati i sada je na tankom ledu što se nastavka karijere tiče.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ovaj je Perezov potrčko,to se već valjda zna!
3 8
RuthlessDyni
Pa šta ako je čovjek ćelav?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi