Barcelona u ogromnim problemima: Moraju smanjiti plate i ne mogu dovoditi igrače

Šta se događa?

Barcelona u ogromnim problemima: Moraju smanjiti plate i ne mogu dovoditi igrače

Esmer Oštraković

Barcelona je prošlog ljeta iznenadila sve ljubitelje nogometa sjajnim prijelaznim rokom iako niko nije razumio odakle su dolazili novci za pojačanja.

Jasno je tada bilo da se Barcelona nalazi u dugovima, te da ima velikih problema sa financijama, ali su se pojačanja redala kao na traci.

Očekivali su u Barceloni da će njihov klub proći grupnu fazu u Ligi prvaka, te da će tako ostvariti dobru zaradu, ali su se prevarili.

Takmičenje će nastaviti u Evropskoj ligi, a to znači dosta manju zaradu, te se sada ponov nalaze u problemima sa finansijama.

Tako su španski mediji prenijeli informaciju kako će Barcelona morati da smanji račun za plate za minimalno 200 miliona eura.

"Barcelona mora da smanji račun za plate za barem 200 miliona eura. Klub nema opciju da dovodi pojačanja, a potreban je veliki odlazak", stoji u objavi Catalunya Radia.

Klub se nalazi u teškoj finansijksoj situaciji, te trenutno nemaju nikakvu opciju da dovedu bilo kakvo pojačanje u ekipu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potreban je veliki odlazak iz ekipe, kako bi se smanjile plate, ali je jasno da će morati otići nekoliko nogometaša iz kluba.

Srećom po Xavija on ima dobru ekipu, iako naravno da bi postojali neki igrači koje bi htio dovesti, ali to trenutno nije moguće.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

koraj
Ko ce sad smanjiti platu? Jel opet Pjanic? Sta kazu...
7 0
zak84
Što ste zidovima dopustili da kupuju igrače .. samo piqueu su bili dužni preko 60mil.... Uefalona
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi