Carlo Ancelotti potvrdio koji igrači neće igrati u Kupu Kralja.

Odmor za njih

Ancelotti potvrdio: Real Madrid bez čak sedam standardnih igrača u narednoj utakmici

Eldar Ganibegović

Real Madrid se pobjedom vratio poslije pauze zbog Svjetskog prvenstva. Naredna utakmica, ujedno i prva ove godine, čeka ih sutra, a u njoj neće igrati čak sedam standardnih prvotimaca.

Prvu utakmicu nakon Svjetskog prvenstva u Kataru Real Madrid je odigrao 30. decembra i upisao je pobjedu od 0:2.

Radilo se o utakmici 15. kola Primere protiv Valladolida, a pobjedu Kraljevima je s dva pogotka donio Karim Benzema.

Narednu utakmicu Real Madrid igra sutra u okviru šesnaestine finala Kupa Kralja, a protivnik će biti Cacereno, španski trećeligaš.

Na ovom gostovanju neće biti nekoliko igrača Los Blancosa, a sve je na današnjoj press konferenciji potvrdio trener Carlo Ancelotti.

On tvrdi da su se Thibaut Courtois i Dani Carvajal žalili na probleme nakon meča protiv Valladolida, zbog čega će biti izostavljeni za utakmicu protiv Cacerena, ali je već i najavio njihov povratak. 

"Imaju malih problema. Bit će dostupni za utakmicu Villarreala. Oni će sutra odmoriti, kao i Kroos, Alaba, Benzema, Vinicius i Mendy, koji neće dobiti minutažu. Ostali putuju da igraju.

Sutra nas očekuju Serhio Arribas, Nico Paz, Marvel i Alvaro Rodriguez. Postoje igrači koji rade jako dobro u Real Madridu Castilli. Raul radi jako dobar posao jer mladi igrači vrlo brzo napreduju.

I drugi poput Maria Martina, Rafe Marina... Omladinska akademija proizvodi igrače koji mogu biti korisni za budućnost Real Madrida", rekao je Carlo Ancelotti na konferenciji za novinare.

"Sutra je utakmica u kojoj moramo biti pametni. U ovim utakmicama moramo pokazati kvalitet, posvećenost i borbu.

U utakmici u takmičenju kao što je Kup, moramo da pokažemo sve što imamo", dodao je trener Real Madrida. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.