Katalonci spremni da ga prodaju

Bogati velikan krenuo po Dembelea, Barcelona odmah odredila cijenu

Edmir Škorić

U francuskom velikanu ne odustaju od svoje filozofije i dovođenja skupih zvijezda. Iako imaju u svojim redovima najpoznatije i najbolje napadače na svijetu, žele dovesti još jednog - Ousmanea Dembelea.

Iako je Kylian Mbappe prošlog ljeta produžio ugovor s PSG-om, njegova budućnost je daleko od izvjesne. Igrača želi Real Madrid, a on se svako malo "zakači" s nekim na Parku Prinčeva. Navodno je u lošim odnosima s Neymarom, koji poput njega ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Španski Sport tvrdi da će PSG u slučaju da jedan od njih dvojice ode, što je realno očekivati na kraju sezone, klub krenuti po Ousmane Dembelea, kojeg je želio i ljetos.

Tada je 25-godišnjak odlučio produžiti ugovor s trenutnim klubom, ali samo na dvije godine.

Francuski reprezentativac ima otkupnu klauzulu od 100 miliona eura i to je iznos koji svejedno tražili za svog igrača. Dembele je, unatoč brojnim kritikama, jedan od najvažnijih igrača u timu Xavija Hernandeza sa pet golova i sedam asistencija u dosadašnjem dijelu sezone.

Dembele je kao veliko pojačanje u Barcelonu došao iz Borussije Dortmund prije pet godina. Plaćen je tada gotovo 140 miliona eura, ali bilo je dosta uspona i padova u njegovom boravku u Barceloni.

Čini se da se opet fokusirao na nogomet, igra dobro i još stigne da pokaže sav svoj potencijal, a u PSG-u su uvjereni da bi bio veliko pojačanje za njih.

Barcelona je spremna da se odrekne nekih svojih zvijedza jer joj je neophodan novac, a za Dembelea će saslušati ponude i spremna je da ga proda za gore spomenutih 100 miliona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se samog igrača tiče, on nema problem da u bilo kojem trenutku promijeni sredinu, a odlazak u Pariz kod zvijezda kao što su Messi ili Mbappe sigurno bi mu prijao.

Demble je kraj godine dočekao kao svjetski viceprvak jer je s Francuskom igrao finale, ali je Argentina bila bolja na penale. Prije četiri godine Dembele je sa Tricolorima u Rusiji došao do zlata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.