Barcelonin "savršen zločin": Kako je Lewandowski pored kazne zaigrao protiv Espanyola?
Lewandowski je uz savršen plan nastupio protiv Espanyola i pored tri utakmice suspenzije.

Pronađen je način

Barcelonin "savršen zločin": Kako je Lewandowski pored kazne zaigrao protiv Espanyola?

Eldar Ganibegović

Posljednjeg dana prošle godine Robert Lewandowski nastupio je na utakmici Primere iako je prethodno suspendovan na tri meča, a sada je stiglo objašnjenje kako se to zapravo dogodilo.

U subotu je odigrana kontroverzna utakmica između Barcelone i Espanyola u Primeri, a koja je završena rezultat 1:1.

Kontroverzna je bila zbog Lahozovog suđenja, ali i zbog toga što je na njoj nastupio Robert Lewandowski.

Poljski napadač prethodno je suspendovan na tri utakmice zbog crvenog kartona u utakmici protiv Osasune, ali se ipak našao na terenu u gradskom derbiju.

Zbog toga je Espanyol, sasvim očekivano, odlučio da uloži žalbu, ali čini se da im to neće mnogo pomoći da osvoje dodatna dva boda. 

Sada je, nakon svega, otkriven savršen plan koji je u djelo pretvorila Barcelona.

Oglasi

Iako Komisija za takmičenje La Lige i Komisija za žalbe FS Španije nisu imali milosti za poljskog napadača, španski Upravni sud za sport još uvijek nije razmotrio žalbu Barcelone.

Bez obrzira na to što Sud nije pristao suspendovati kaznu Lewandowskom dok se slučaj ne razmotri, neočekivano je Barcin zahtjev podržao "običan" pravosudni sistem u Španiji, tačnije Središnji upravni sud u Madridu.

"Odšteta bi, u slučaju mogućeg pozitivnog ishoda žalbe od strane TAD-a ili od strane jurisdikcije, bila nemoguća, jer u takvim slučajevima odšteta ne može doći u obzir. Ukratko, šteta bi bila nepopravljiva", obrazloženje je za odlukom suda koja je izazvala velike polemike u Španiji.

Xavier Albert Canal, predsjednik katalonske federacije za sportsko pravo, rekao je za katalonski "Sport" da je "iznimno važno kako se Barcelona ponašala, jer propozicije takmičenja razlikuju kazne za dva žuta kartona Lewandowskog i za njegovu reakciju nakon isključenja."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pravni odjeli oba kluba obavili su jako dobar posao i upućivanje Barcelone na Središnji sud je presedan jer se ne mogu sjetiti sličnog poteza s njihove strane posljednjih godina", dodaje Canal.

Štaviše, ako Upravni sud za sport ne razmotri Barcinu žalbu do kraja sedmice i španski sud ne opozove suspenziju kazne, Lewandowski će također moći igrati u nedjeljnom meču s Atletico Madridom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi