Espanyol se dva dana nakon utakmice javio Španskom savezu, tvrde da Lewandowski nije smio igrati

Smatraju da je trebao da odsluži kaznu

Espanyol se dva dana nakon utakmice javio Španskom savezu, tvrde da Lewandowski nije smio igrati

Edmir Škorić

U subotu su Barcelona i Espanyol remizirali rezultatom 1:1, a dva dana kasnije plavo-bijeli iz Katalonije uputili su pismo Španskom nogometnom savezu (RFEF) u kojem su objasnili da je Robert Lewandowski "morao odslužiti kaznu".

Lewandowski je od strane La Lige suspendovan na tri utakmice zbog crvenog kartona dobijenog u duelu s Osasunom neposredno pred reprezentativnu pauzu, ali je u međuvremenu La Liga poništila suspenziju. Interesantno da je ta odluka stigla samo 24 sata prije utakmice s Espanyolom.

Čak je i Xavi pripremao tim Barcelone bez Poljaka, koji se na kraju našao u timu, a iz Espanyola uvjeravaju da su prekršena pravila i da Lewa nije smio da kroči na teren.

"Klub je prije početka utakmice u dobroj vjeri obavijestio i sudiju utakmice g. Mateu Lahoza i sam RFEF o prisutnosti u protivničkoj jedanaestorici nogometaša Roberta Lewandowskog koji je morao odslužiti kaznu nakon što je isključen u prethodnom kolu. Espanyol će, kao što smo najavili uoči utakmice, svim raspoloživim resursima braniti svoje interese i interese naših navijača, svjestan flagrantne nepravde koju ugrožava bit naše konkurencije i da se ova nepravda održava u brzopletom rješavanju i uz evidentne pravne mjere", saopćio je Espanyol.

Nije jasno šta će se dalje dogoditi. Barcelona još uvijek ne zna hoće li Lewandowski moći igrati protiv Atletica u sljedećem kolu ili će mu se vratiti zabrana od tri utakmice.

No, prema svemu sudeći, žalbe Espanyola će biti uzaludne i ništa značajno neće da se promijeni.

Barcelona je osvojila samo bod protiv Espanyola, ali svejedno ostaje na vrhu tabele sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Real Madrid (38).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Lewandowskog, on je uvjerljivo najbolji strijelac La Lige sa 13 pogodaka i čini se da mu je baš prijao dolazak u Barcelonu.

Mnogi su bili iznenađeni kada je na ljeto Poljak napustio Bayern gdje je osvojio čak 10 titula Bundeslige, Ligu prvaka, četiri Kupa Njemačke, te niz individualnih nagrada, uključujući i Zlatnu loptu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Ma trebaju Barsi uzeti i taj jedan bod, ne bi li Real zasjeo na vrh. Ništa me neće začuditi, naročito poslije one smjehurije i pišurije od "penala". Da su Barsi svirali pošteno, (ne trebaju joj svirati nepostojeće penale), ali i da nisu svirali te nepostojeće protiv Barse, ne bi Real osvojio nijedan šampionat.
1 4
denimen9
Smiješna Barca, em krše pravila, em se samo bezciljno dodaju sa golmanom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti