Foto - EPA

Rezultati će biti presudni

Faruk Hadžibegić i NSBiH imaju jasan dogovor · Saznajemo

Midhat Šljivak

Faruk Hadžibegić novi je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na klupi nacionalnog tima zamijenit će bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva.

Faruk Hadžibegić danas je na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine jednoglasno izabran za novog selektor fudbalske reprezentacije naše zemlje.

Iskusni 65-godišnji stručnjak tako će po drugi put imati šansu da vodi bh. selekciju nakon neuspjeha kojeg je imao 1999. godine.

Kako SportSport.ba saznaje, Hadžibegić nije dobio dugotrajan ugovor s Fudbalskim savezom BiH. Njegov ugovor trajat će do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Potom će u zavisnosti od rezultata biti donijeta odluka o daljoj saradnji s ovim stručnjakom.

Hadžibegiću će u stručnom štabu pomagati Mehmed Janjoš i Nenad Gagro, a novi trener golmana postat će Siniša Mrkobrada.

Podsjetimo, selekcija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine imati poprilično zahtjevnu grupu.

Portugal se naravno vidi kao glavni favorit u grupi J, a pored Zmajeva tu su još Islan, Luksembrug, Slovačka i Lihtenštajn.

Debi će novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine imati u martu na domaćem terenu protiv selekcije Islanda (23. mart), a tri dana kasnije bh. tim gostuje Slovačkoj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvi mandat na klupi reprezentacije BiH Hadžibegić je imao od marta do oktobra 1999. godine uz učinak od dvije pobjede, dva remija te tri poraza.

U trenerskoj karijeri koja traje duže od dvije decenije između ostalih vodio je Betis, Troyes, Dijon, Valenciennes, Gaziantepspor te selekciju Crne Gore...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.